Yanlış ortada denetim nerede?

Yomra Mobilyacılar Sitesi’nde 2018’in şubat ayında bir yapı inşaatı başladı imar barışı kapsamında olmayan binaya inşaatı bitmeden belge alınması site esnafı Kaya’nın isyanına neden oldu

24 Aralık 2018 Pazartesi 10:00
Yanlış ortada denetim nerede?

YAPI YARIM BELGE TAMAM!

Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan Mobilyacılar ve Marangozlar Sitesi yönetimi, içerisinde mescit ve çay ocağının bulunacağı bir ek bina yapımına başladı. Sitede esnaflık yapan Selahattin Kaya, imar barışından faydalanılarak inşaatı bitmeden yapı kayıt belgesi alınan ek binanın 2018’in şubat ayında yapılmaya başlamış olması nedeniyle imar barışı kapsamında olmadığı şikayetinde bulundu.

GÖZ YUMMA VAR

Belgeleriyle yapının barış kapsamında olmadığını kanıtlayan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden de bu yönde onay alan Kaya, buna rağmen yapı belgesinin iptalinin ya da inşaatının durdurulmasının sağlanmadığını aktardı. Kaya, çay ocağı ve mescit olacak yapının temelinin Yomra Belediyesi tarafından kazıldığını belirterek, “Bu yapının inşaatında bir göz yumma olduğu apaçık ortada” dedi.

SUİİSTİMAL EDİLDİ

İmar barışının bazı vatandaşlar tarafından suiistimal edildiği değerlendirmesinde bulunan Kaya, “Bizim sitemizdeki ek bina da buna örnektir. Konuyla ilgili birçok kuruma müracaat etmiş olmama rağmen inşaat sürüyor. Binanın bu yıl yapıldığı da ortada denetim nerede? Yasal olmayan yollarla inşa edilip yasal hale getirilmesi rahatsız edici. Bina barışa değil barış binaya uyduruldu” şeklinde konuştu.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.