Yapılandırma için son tarih 31 Temmuz 2018

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasıyla ilgili kanunun çok geniş kapsamlı olduğunu belirterek, “Bundan önce yayınlanmış bütün kanunları içerisinde barındıran, her kesime hitap eden bir kanun. Gelir Vergisi’nden Kurumlar Vergisi’ne, KDV’den stopaja, harçları, öğrenci kredilerini, idari para cezalarını, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi bütün alacakları kapsayan bir kanun. Her vatandaşın, her mükellefin yararlanması gerektiğini düşünüyor ve bu yüzden herkese duyurulması için çaba sarf ediyoruz” dedi. Akçay, son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu da vurguladı.

01 Temmuz 2018 Pazar 13:50
Yapılandırma için son tarih 31 Temmuz 2018

TTSO MECLİSİNE SUNUM YAPTILAR

Trabzon Vergi Daire Başkanı İlhan Akçay, Grup Müdürü Selahattin Atabek, Gelir, Kurumlar ve Diğer Vergiler Müdürü İdris İzzet Erkan, Tahsilat Müdürü Binnaz Yılmaz, Karadeniz Vergi Dairesi Müdürü Osman Demir ve Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Bilal Dizdaroğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı meclis toplantısına katılarak, yeni yapılandırma kanunuyla ilgili iş dünyasına bilgi verdi.

DEVLETE OLAN BORÇLARI ÖDEMEDE BÜYÜK KOLAYLIK

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, “Mükelleflerimizin bu tarihi fırsatı kaçırmaması gerek. Yapılandırma Kanunuyla; vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak, yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacak. Borçlar taksitler halinde ödenebilecek. Vergi ihtilafları sonlandırılacak. Devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilecek. Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak. Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek. İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek. Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıklar belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılacak. 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden alacakların tamamının ilk taksit veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde kalan taksit tutarları içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarları üzerinden indirim yapılacak” dedi.

“PEŞİN ÖDEMEDE BÜYÜK AVANTAJ VAR”

Akçay, kanundan yararlanmak isteyenlerin, son başvuru tarihi olan 31 Temmuz 2018’e kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunması gerektiğini de ifade ederek, “Matrah artırımı için özel bir düzenleme yapıldı ve bu konuya ilişkin başvuru süresinin son günü 31 Ağustos 2018 olarak belirlendi. Başvurular bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden internet aracılığı ile yapılabilecek. Vatandaşlarımıza, bu Kanunla daha avantajlı hale getirilmiş olan peşin ödemeyi tekrar hatırlatmak istiyoruz. Borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde; katsayı alınmıyor, Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 oranında indirim yapılıyor. Kanun kapsamındaki idari para cezalarından yüzde 25 indirim yapılıyor. Yapılandırılan alacağın sadece fer’i alacaktan ibaret olması halinde Kanun kapsamında hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim yapılıyor” diye konuştu.

Akçay, “Kanundan yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de taksitle ödemeyi tercih etmişlerse ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. İlk 2 taksiti süresinde ödemeyenler, Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanamayacak” dedi.

Trabzon Vergi Dairesi Tahsilat Müdürü Binnaz Yılmaz’ın kanunla ilgili yaptığı detaylı sunumun ardından, Gelirler, Kurumlar ve Diğer Vergiler Müdürü İdris İzzet Erkan meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

AKÇAY’A PLAKET

Sunumun ardından TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay’a günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasıyla ilgili kanuna ait detaylı bilgiler ekteki sunuda mevcuttur. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.