‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla Türkiye genelinde yapılan ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ etkinliği kapsamında Trabzon'da 33 noktada nöbet tutuldu.

02 Ekim 2019 Çarşamba 14:24
‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’

Türkiye genelinde Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla  20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk görevlisi, ikişer saat yaya nöbeti tuttu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayelerinde ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla 81 ilde başlatılan ‘Yaya Geçidi Nöbeti Farkındalık Etkinliği’ Trabzon’da gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Ustaoğlu, ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında yaya geçidi üzerinde uygulama yaptılar.

13.00-15.00 saatleri arasında 33 ayrı noktada başlatılan ‘Yaya Geçidi Nöbeti Farkındalık Etkinliği’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Ülkemiz yıllarca trafik kazalarında çok canlar kaybetti ve bu yüzden acılar çekti. Bunların bir daha yaşanmaması adına toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla tüm illerde olduğu gibi ilimizde de öğrencilerimizle birlikte bu projeyi hayata geçiriyoruz. Vatandaşımızın da bu konuda çok duyarlı olduğunu görüyoruz. Bu konuda güzel bir mesafe alındı. Vatandaşlarımız bu tür etkinliklerle daha da bilinçleniyor. Çocuklarımızın da bu işin içinde olması çok daha anlam ifade ediyor. Buradan edindikleri bilgileri ailelerine paylaşıyorlar. Vatandaşlarımıza projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 



 

Son Güncelleme: 02.10.2019 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.