“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir”

İçişleri Bakanlığınca Karayolları Trafik Kanunun 74. Maddesinde yapılan değişiklik ile trafikteki yaya güvenliğine dikkat çekmek için ilimizde mülki ve idari amirlerin katılımıyla “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği gerçekleştirilecek.

30 Mart 2021 Salı 12:55
“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir”

İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirdiği ‘Kırmızı çizgi” etkinliği Trabzon’da da yapıldı. Bu etkinlikle sürücülere “Yayalar kırmızı çizgimizdir” denildi. 
Etkinlik kapsamında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, emniyet birimleri ve öğrencilerin de katılımıyla Atapark, Varlıbaş AVM karşısında bulunan yaya geçidindeki çizgilerden bir tanesini kırmızıya boyadı. 
Yaya Önceliği Kampanyası kapsamında yapılan etkinliğe ilgi büyük oldu. 
İçişleri Bakanlığının 2019 yılını “Yaya öncelikli trafik yılı” ilan ettiğine dikkat çeken Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “2019 yılı içinde trafikte yaya önceliği kampanyası başlatılarak ülkemizde ve ilimizde farklı zaman dilimlerinde etkinlikler yapmıştık. 


Öğrencilerimizi de işin içine katarak ses getirecek, toplumda duyarlılığı arttırmak adına bu etkinlikleri 2 yıldır sürdürüyoruz. 
Bugün itibariyle yine bakanlığın başlattığı yaya öncelikli trafik yılı kapsamında “Yayalar öncelikle kırmızı çizgimizdir” etkinliği yaptık. 
İlimizde, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz, jandarma komutanlarımızla birlikte 30 Mart’ta kırmızı çizgilerimizi çekiyoruz. Kampanya ile birlikte yaya geçitlerimizdeki çizgilerimizden birini kırmızıya boyuyoruz. 
Bu etkinliğimiz ile, bir nebze olsa toplumumuzun duyarlılığı ve farkındalığını ön plana çıkarmak istiyoruz. 

Öğrencilerimzini taşıdığı dövizlerde, emniyetin yaptığı şapkalarla yayalar kırmızı çizgimizdir farkındalığını ortaya koymaya çalıştık” dedi. 

Son Güncelleme: 01.04.2021 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.