Yayla suyuna milyarlık fatura

Çarşıbaşı’nda 13 mahalleye verilen çamurlu suyun bedeli toplu olarak kesildi. Milyarlık faturalar vatandaşı isyan ettirdi, muhtarlar harekete geçti.

21 Ekim 2019 Pazartesi 09:02
Yayla suyuna milyarlık fatura

BAZILARI TAKTI

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde büyükşehirden önce 13 köye bağlanan ve arıtması yakın zamanda yapılan yayla suyuna geçtiğimiz günlerde gelen kabarık faturalar vatandaşı isyan ettirdi. Trabzon İl Özel İdaresi tarafından yayladan getirilen suya bazı vatandaşlar talimat üzerine saat takarken bazıları takmadı. Ne olduysa bundan sonra oldu.

SULARIN PARASINI İSTEDİ

Çoğu zaman çamurlu olarak akan suları daha çok tarımda sulama için kullanan vatandaşlar, suyun arıtmayla içilebilir hâle geleceği günü sabırla beklemeye başladı. TİSKİ Genel Müdürlüğü, birkaç ay önce arıtma tesisi yaptığı 13 köydeki vatandaşlara 2006’dan beri kullanılan suların parasını istedi. Vatandaşlar milyarlık faturalar karşısında şaştı kaldı.

SAYAÇLARI SIFIRLAYIN

Suyun çamurlu akmasına rağmen milyarlık faturaların hangi hizmet karşısında kesildiğini anlayamayan vatandaşlar, muhtarların kapısına koştu. Kadıköy, Pınarlı, Küçükköy, Kavaklı, Şahinli, Erenköy, Yavuzköy, Yeniköy, Çallı, Samsun, Taşlıtepe, Serpil ve Kovanlı Mahallelerinin muhtarları TİSKİ’ye başvurarak sayaçların sıfırlanmasını talep etti.

sonnokta gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.