Yaylalar yayla olmaktan çıkıyor! Milli servete yazık olmasın

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Araklı Pazarcık Yaylası turizm merkezi ile Araklı Yeşilyurt Yılantaş Yaylası turizm merkezi de yayla alanı olmaktan çıkarıldı

01 Şubat 2021 Pazartesi 10:33
Yaylalar yayla olmaktan çıkıyor! Milli servete yazık olmasın

SONNOKTA HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte Trabzon Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan iki bölge yayla alanı olmaktan çıkarıldı. Kararnameye göre Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarından biri olan turizm cenneti Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan 10.77 hektarlık Sertkaya Köyü ile 52.48 hektarlık Kuruçam Köyü yayla alanı olmaktan çıkarıldı.

İYİ ANLATILMALI
Konu ile ilgili konuşan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, “Benzer kararlarda toplumdan tepki gelmişti. Bu tepkiler olmamamsı için alınan karar yöre halkına iyi anlatılmalı. Bölgede ne yapılacak bunlar da keskin hatlarla belirlenmeli ki kimsenin aklında endişe kalmasın. Yarın o bölgede farklı durumla karşı karşıya kalmamak için bunlar çok önemli.” dedi.

ORTAK AKIL ÖNEMLi
Kantarcı: “Vatandaş bu tarz kararların ardından birkaç yıl sonra o bölgede ne olabileceğini bilmeli. Aynı zamanda bu tarz kararlar alınırken yöre halkı ve turizm paydaşları ile de toplantılar yapılarak fikirleri alınmalı. Bu kararlar ortak akılla alınırsa turizme de, bölgeye de katkı sunar. Ancak bu ortak akıl uygulanmaz ise yap yık mantığı ile yapılan işlerle mili servet yazık olur.”

İMAR SÖZ KONUSU DEĞİL
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Hıdırnebi Yaylası'nın imara açılması ile ilgili konuşarak, “Bu tamamen orman kanunuyla alakalı bir durum. İmara açılması söz konusu değil.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.