Yaylalı:Demiryolu’ yatırım adasına bağlansın

Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesinin mutlaka Arsin Yatırım Adasına bağlanması gerektiğini vurgulayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, “Demiryolu bağlantısı olan Yatırım Adasının Trabzon’a bugün kazandıracağının misliyle fazlasını kazandırır” dedi

28 Kasım 2017 Salı 10:34
Yaylalı:Demiryolu’ yatırım adasına bağlansın

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı’dan Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi ile ilgili flaş bir öneri geldi. Yaylalı, Arsin’de yapılacak olan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’nin (Yatırım Adası) anlam kazanması için demiryolu projesinin Arsin’e bağlanması gerektiğini söyledi. Demiryolu bağlantısı olan Yatırım Adasının Trabzon’a bugün kazandıracağının misliyle fazlasını kazandıracağını düşünüyorum” dedi.

İşte Yaylalı’nın açıklamaları:

ARSİN’E MUTLAKA BAĞLANMALI

Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesinin güzergah konusu tamamen kapanmıştır. Bakanlık artık çalışıyor. Ancak Arsin Yatırım Adasına bir bağlantı yolu ile demiryolunun mutlaka bağlanması gerekir. Bunu ısrarla vurguluyoruz. Trabzon-Erzincan demiryolu güzergahında bir değişiklik olacaksa bu sadece Trabzon ayağında olabilecek. Onun dışında güzergahta değişiklik olmaz. Yatırım Adası çok fayda sağlayacaktır ama o bölgede demiryolunu çalıştıracak bir limanın oluşturulması gerekir.

SİYASİLERİ ZORLAMAK LAZIM

Demiryolunu sürekli gündemde tutarak siyasileri bu projeyi hayata geçirebilme noktasında baskı oluşturulması gerekir. Kamuoyunda bunu sürekli gündemde tutmak lazım. Bu konuda bütün siyasileri zorlamak lazım. Söylediğim gibi bu demiryolu projesinin öncelikle olanı Trabzon-Erzincan güzergahıdır.

sonnokta gazetesi Hüseyin Terzi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.