Yeni virüsler kapıda

Prof. Dr.Öztürk: “Dünya Sağlık Örgütü'nün aktarmasına göre, bizler 5 ila 10 yıl arasındaki dönemlerde yeni virüslerle karşılaşacağız.” Prof. Dr.Öztürk: “Dünya Sağlık Örgütü'nün aktarmasına göre bizler 5 ila 10 yıl arasındaki dönemlerde yeni virüslerle karşılaşacağız "

02 Ekim 2021 Cumartesi 12:23
Yeni virüsler kapıda

Trabzon'da Bizim Neslin Uşakları Derneği tarafından Pandemide virüs bir adım önde mi? konulu söyleşi düzenlendi. KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın ile KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Öztürk katılımcılara Covid-19 salgınında yaşanan süreçler ile pandemiyle mücadele hakkında bilgi verdi.

AŞI OLUNMASI LAZIM

 Aşı karşıtlarının salgınla mücadeleyi sekteye uğrattığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, “Aşı karşıtları yanlış bilgiler yayarak toplum sağlığına büyük zarar verebiliyor. Aşı olmamak, maske takmamak bireysel bir hastalık değil ve bu salgında bireysel bir haktan söz edilemez. Salgınla mücadelede en büyük silahımız aşılardır ve bu savaşı kazanmak için herkesin aşı olması lazım.” dedi.

TEDBİR ALMALIYIZ 

Prof. Dr. Kurtuluş Öztürk ise, “Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) aktarmasına göre, bizler 5 ila 10 yıl arasındaki dönemlerde yeni virüslerle karşılaşacağız. Bu salgını bir an önce atlatıp yaşadıklarımızdan ders almalı ve gelecekte olabilecek yeni salgınlara karşı tedbirlerimizi erkenden geliştirmeliy iz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.10.2021 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.