Yenisi yapılacak diye yıkılan okul isyan ettirdi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimde kaliteyi arttırmak için mesai harcadıklarını dile getirirken Trabzon’da yeniden yapılacağı belirtilip yıkılan okulun arazinde durum içler acısı

21 Ocak 2020 Salı 10:14
Yenisi yapılacak diye yıkılan okul isyan ettirdi!

Trabzon’un Ortahisar İiçesi Yenimahalle Mahallesi’nde yaklaşık 3 yıl önce bina kolonlarında sıkıntı olduğu gerekçesi ile yıkılan ve yenisinin yapılacağı belirtilen 100. Yıl İlkokulunun arazisi kaderine terk edilince mahalleli duruma isyan etti. Yıkılına okulun yeri gelişigüzel park edilen araçların yerleşkesi olurken akşam saatlerinde ise çevreye rahatsızlık veren gençlerin uğrak noktası oldu.

YENİ BİNA NEREDE? Mahalleli duruma sert tepki gösterirken yıkılan okulun yerine yenisinin ivedilikle yapılması isteniyor. Okulun öğrencileri ise geçici süre ile Cumhuriyet Ortaokulunun yanındaki binaya taşınmış ve çok vakit geçmeden yeni binanın yapılacağı dile getirilmişti. Ancak eski okulun yıkımının üzerinden yıllar geçmesine rağmen yeni bir inşaat ve buna dair bir projede halihazırda vücut bulmuş değil.

SÖZLER TUTULSUN Mahalleli: “Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimde kaliteyi artırmak için mesai harcadıklarını dile getiriyor, bu sorunun aşılması için Millî Eğitim Bakanı’na mı çıkmamız lazım? Verilen sözler yerine getirilsin.” diye duruma tepki gösterdi

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.