Yeşilay Milli Eğitim El Ele

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortalaşa düzenlediği ‘Bağımlılık’ konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

21 Ekim 2020 Çarşamba 13:36
Yeşilay Milli Eğitim El Ele

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, ödül alan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Görsel ve edebi kategoride düzenlenen yarışmada ilk okul,  ortaokul ve lise birincilerine çeşitli hediyeler ile para ödülü verildi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, eğitim hayatlarında başarı diledi. Boz, “Dünyayı ve ülkemizi bir salgın hastalık zorlayıp sıkıntıya sokuyor. Devletimiz var gücü ile mücadele ediyor. Bu dönemde bağımlılıkla mücadele ediyor. Yeşilay olarak en büyük paydaşımız milli eğitim. Bağımlı kimse olmaması için çalışacağız. Bu yarışmaların ana amacı çocuklarımızın özel yeteneklerini ortaya çıkarmaktır. Çocuklarımız o alandaki boş vakitlerini daha verimli değerlendirecektir. Öğretmenlere ve velilerimize duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Bağımlılıkla mücadelede herkese büyük özveri düştüğünün altını çizen Boz, “Bağımlılıkla mücadele zor ve meşakkatli ve ekonomik gücü ağırdır. Bağımlı olmamak için yavrularımızı ana okulundan başlayarak bilinçlindermeliyiz.  Velilerin de bilinçli olması çok önemli. Öğretmenler ve veliler örnek olmalı. Çocuklarımızın bağımlılıkla mücadelesini ben çok önemsiyorum. Bilinçli bir şekilde bilgilendirip topluma faydalı örnek insanlar olmalısınız. Cağımızın en büyük bağımlılığı teknoloji. Akilli telefona tablete girince ulaşılamayacak hiç bir şey yok” ifadelerine yer verdi.
Edebi eser kategorisinde ilkokul kademesinde Beşikdüzü Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlkokulundan Hiranur Sayın, ortaokul kademesinde Şalpazarı Simenli Ortaokulundan Kevser Karagül, Lise kademesinde Yomra Anadolu Lisesinden Erdinç Efkan Emiroğlu birinciliğe seçilirken, Görsel eser kategorisinde ilk okul kademesinde Sürmene Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk İlkokulundan Nurefşan Karadağ, Ortaokul kademesinde Düzköy Alazlı Ortaokulundan Mustafa Türkyılmaz, lise kademesinde Trabzon Faruk Başaran Bilim Sanat Merkezinden Simanur Abanoz birinci olarak ödüllerini Yeşilay Başkanı Köksal Boz ve Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın elinden aldılar.

Son Güncelleme: 21.10.2020 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.