Yıldızlar sönmesin sularımız mavi kalsın

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri Yıldızlı da kurulacak “Kanalizasyon Arıtma Tesisi” ne tepki gösterdiler.

15 Kasım 2018 Perşembe 13:40
Yıldızlar sönmesin sularımız mavi kalsın

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse   Yıldızlı da kurulacak “Kanalizasyon Arıtma Tesisi” ne karşı olduklarını söyledi.Köse gerekçelerinide şöyle sıraladı.

Bölgemiz için turizm öncelikli sektördür. Turizmin geliştirilmesiyle bölgemiz gençlerine kısa zamanda iş imkanı sağlamak mümkündür.Bu bölge, Akçaabat ve Ortahisar (Trabzon Merkez) ilçelerinin sınırında bulunmaktadır, her iki yerleşime çok yakındır. Akyazı Sahiline yapılacak olan Şehir Hastanesi bölgemiz için çok önemli bir yatırım olup aynı zamanda Sağlık Turizmine de hizmet edecek bir tesis olacaktır. Bölgemizde turizmin gelişmesi açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Sera Deresinin doğu kenarında yer alan Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait tesisler ileriye dönük olarak konaklama tesislerine dönüştürülebilecektir. Karayolları Bölge Müdürlüğü Söğütlü Vadisinde uygun bir yere taşınabilir.

Karayolları Bölge Müdürlüğünün sahili Trabzon Merkeze en yakın doğal kıyı ve plaj özelliğini taşımaktadır. Bu alan, plaj ve spor aktiviteleri için değerlendirilmelidir. Bu bölgede, halkımızın sahilden ve denizden yararlanmasına engel olacak kanalizasyon deşarjı, arıtma tesisi ve buna benzer kullanımı ve görüntüyü bozacak tesisler yapılmamalıdır.Karayolları tesisleri ile Şehir Hastanesi arasındaki alan park ve rekreasyon alanı olarak değerlendirilebilir. Komşu ülkeler ve Körfez ülkelerinden gelecek misafirlere de hizmet verebilecek Şehir Hastanesinin bitişiğinde böyle bir parkın bulunması önemli bir güzellik ve değer katacaktır. Parkın önündeki kıyı kesimi rekreasyon projesi kapsamında sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve balıkçı barınağı olarak değerlendirilebilecektir.Sera Deresinin batı yönünde, Askeri Ordu Evi Projesi planlanmış, inşaat ruhsatları alınmış, yakın zamanda da yapımına başlanılması beklenmektedir. Ordu Evi ve Sera Deresi arasında kalan alan turizme yönelik bir konuma gelmiş olacaktır.

Sera Gölü, dereyi düzenleyen bir baraj görevi yapmaktadır. Sahil ile Sera Gölü arasında derenin rejimi düzenli hale gelmiş, dolayısıyla şiddetli yağışlar sonucu oluşabilecek sel ve tahribattan bu bölge korunmaktadır. Vadinin sahilden Sera Gölüne kadar olan kısmı düzenlenerek önemli bir turizm alanı haline getirilebilecektir. Dere boyu yapılacak olan düzenlemelerle, konaklama tesisleri, sosyal üniteler ve sportif alanlar oluşturulabilecektir. Mevcut yerleşimlerde yenileme çalışmaları yapılarak, yeşil alanlar artırılarak bölgenin doğal peyzajı yeniden oluşturulabilecektir.

Trabzon’un Uzungöl’den sonra doğal güzellikleri ile öne çıkan Sera Gölü, eşsiz manzarası ve ulaşım kolaylığı bakımından bölgenin uğrak noktalarından biri durumuna gelmiştir. Yöremizin insanları ile birlikte Körfez Ülkelerinden gelenler burayı çok beğenmektedir. İlave düzenlemelerle daha kapsamlı hale getirilebilecektir.

Yukarıda öngörülen tesislerin ve düzenlemelerin yapılması halinde Trabzon ve Akçaabat’ta turizmin gelişmesine büyük bir katkı sağlanmış olacaktır.Bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi, yapılması planlanan “Kanalizasyon Arıtma Tesisi” bölgemizin turizm değerini olumsuz yönde etkileyeceğinden, bölgemizin turizm alanında gelişmesine engel olacağından bu tesisin Yıldızlıda yapılmasının doğru olmadığını beyan ediyoruz.Gerekirse tüm Akçaabat halkı ile yanlışlığa karşı “dur” denilmesine katkı sunacağımızı bildiririz dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.