Yomra'da yıkımlar başladı

Yomra Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kent meydanı projesinde yıkım çalışmalarına başlandı. 15 Milyon TL ödeme ile kamulaştırılan ket meydanı alanında, 3 bin araçlık otopark, iş yerleri, saat kulesi ve millet kıraathanesi yapılacak.

30 Ekim 2018 Salı 12:59
Yomra'da yıkımlar başladı

Trabzon’un Yomra ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ‘Kent Meydanı’ projesi için kamulaştırdıkları alanda yıkım çalışmalarına başladıklarını belirtti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Yomra ilçemiz Trabzon’un parlayan yıldızı. Gerek devlet yatırımları gerek özel sektör yatırımları ile birlikte Trabzon’un açılır penceresiyiz. Eğitimde, sağlıkta, turizmde ve sporda şampiyon bir ilçeyiz. Böyle gözbebeği konumunda olan ilçenin kent meydanı yoktu. Bu dönem seçim beyannamemizde olmamasına rağmen meclis üyelerimiz, ilçe teşkilatımız ve teknik ekibimizle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk ve kent meydanı projesi ortaya koyduk.  Tamamen Yomra Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla birlikte 15 Milyon ödeme yaparak, 27 dükkan ve 28 daire kamulaştırma gerçekleştirdik. Acele kamulaştırma ile sahibi olduğumuz bu alanda bugün itibariyle yıkım çalışmalarına başladık. Bu projemizle birlikte uçak projemizi de birleştirdik. Projemizle birlikte ilçemizin büyük sorunlarından bir tanesi olan otopark sorununu da tarihe gömmüş olacağız. Projemiz 3 Bin araçlık otopark, işyerleri, saat kulesi ve millet kıraathanesinden oluşacak. Artık belediyeler kendi kaynaklarıyla birlikte personel maaşlarını karşılamalıdır. Biz Yomra Belediyesi olarak bunun bilinci ile birlikte hareket ederek projemizi hayata geçirmek istiyoruz.  Projemiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.