Yomra elmasını yaygınlaştıracak

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçeye ismini veren Yomra elmasının yaygınlaştırılması için fidan üretimi yaparak halka dağıtacaklarını söyledi.

24 Eylül 2019 Salı 09:16
Yomra elmasını yaygınlaştıracak

Yomra Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Yomra Ziraat Odası ile gerçekleştirecekleri proje ile Yomra elmasını olabildiğince yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilk etapta 10 bin fidan üretmeyi planladıklarını kaydetti.
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Yomra'mızla özdeşleşen bir elmamız var. Bu elmanın kendine has özellikleri de bulunuyor. Olgunlaştığında çekirdeklerini içinde eriterek yok ediyor. Bugün ilçemizde Yomra elması varlığı çok sınırlı sayıdadır. İlçemize ismini veren bu elmayı olabildiğince yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu kapsamda oluşturacağımız alanda aşılama suretiyle fidan üretimi yapacağız. İlk etapta 10 bin elma fidanı üretmeyi planlıyoruz. Aşılayacağımız fidanlar bir yıl sonra dikime hazır hale gelecek ve tamamını halkımıza dağıtacağız. Yomra'mızla özdeşleşen Yomra elmasının Yomra'nın her noktasında olmasını amaçlıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.