Başkan Bıyık ,Yomralı'nın hakkını yedirmem!

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık 3 kez iptal edilen üniversiteye yer tahsisiyle ilgili sert konuşarak, “Ben 40 bin kişinin hakkını bir kişiye yedirmem” dedi.

16 Temmuz 2019 Salı 09:38
Başkan Bıyık ,Yomralı'nın hakkını yedirmem!

FAYDALARI DOKUNMADI

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık yaklaşık 7 yıl önce özel bir üniversiteye ücretsiz ve süresiz olarak tahsis edilen araziyle ilgili net tavrını sürdürdü. 46 dönümlük arazinin tahsisinin Yomra Belediyesinin meclisince kaldırılmasının ardından Başkan Bıyık yeni bir açıklama yaparak, “Burada 40 bin kişilik Yomralının hakkı var. Ben 40 bin kişinin hakkını bir kişiye yedirmem. Özel bir üniversitedir. Ticaret amaçlı kurulmuştur. Yomralı bir öğrenciye bugüne kadar faydaları dokunmamıştır” dedi.

3 KEZ İPTAL EDİLDİ

Dolgu alanı olarak hazine tarafından Yomra Belediyesine tahsis edilen arazi, daha sonra özel bir üniversiteye tahsis edilirken “tahsis edilen arazinin tahsis edilmesinin” hukukî olarak mümkün olmadığını belirten Bıyık, “2017 yılında tahsisin iptali konusunda mahkeme karar vermiş. Yomra Belediyesi tahsisi iptal etmiş, ardından bir ay sonra yeni bir tahsis yapmış. Yine ücretsiz ve süresiz olarak. Bir yıl önce bu tahsis de iptal edildi. Sonrasında yapılan bir diğer tahsis de iptal edildi” dedi.

SIKINTIYA DÜŞECEKTİK

“Yomralılar arkamda durduğu sürece o alanın mücadelesini sonuna kadar yapacağım” diyen Bıyık açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu tahsis belki o gün üniversitesinin kurulması için ihtiyaçtı ama yasal değildi. Eğer tahsisi iptal etmezsek hukukî açıdan sıkıntıya düşecektik. AK Partinin çoğunlukta olduğu meclisten oy birliğiyle iptal kararı aldık.”

Sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 16.07.2019 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.