Zaman kaybına tahammül yok

CHP’li Cüneyt Zorlu: “Neredeyse bir yıl oldu ama Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri çok yavaş çalışıyor, artık hızlanmalılar. Zaman kaybına tahammül yok.”

13 Şubat 2020 Perşembe 09:41
Zaman kaybına tahammül yok

Ortahisar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu , Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nin çalışmalarından şehrin sıkıntılarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Zorlu, Trabzon’da yerel yönetimlerin icraat konusunda çok da fazla bir şey yapmadığını dile getirip artık gaza basılması gerektiğinin altını çizdi. İşte Zorlu’nun açıklamaları…

“Ortahisar’da müthiş bir ilgisizlik ve organizasyonluk var. Boztepe’de seyir terası yapılacak denildi, bunun için hem Ortahisar Belediyesi proje hazırlatıyor hem de Büyükşehir Belediyesi. Sorduk baktık ki iki projenin mimarı da aynı çıktı. Böyle bir şey olabilir mi? Ne yazık ki belediyelerimizin tamamen yandaş odaklı çalışmaları var. Hazırlatılan projeleri incelediğimizde görüyoruz ki projeler ya eski belediye meclis üyelerinin ya da şuanda belediye meclis üyeliğinde bulunanların. Projeler yabancıya gitmiyor, direk yanlarında yer alan isimlere gidiyor yani. Üniversite şehriyiz, binlerce mimar ve mühendisimiz var. Bu arkadaşlarımız neden görmezden geliniyor?”

GENÇ ELEŞTİRİYİ ÇOK SEVMİYOR

“Şehrin cadde ve sokakları yıkık, dökük halde. Bize sıkıntılar iletildiğinde biz de belediyedeki muhataplarına bildiriyoruz. Bildirdiğimiz işler on taneyse ya biri ya da ikisi yapılıyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok, şehrin merkez mahallerindeki çarpık durum ortada. Örneğin, Kahramanmaraş Caddesi’nin durumu bu şehre yakışıyor mu? Yakışmıyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç eleştiriyi çok seven biri değil. Biraz bu konulara kapalı. Meclis’te haklı olduğunuz bir konuyu savunduğunuzda Başkan Genç agresif olabiliyor. Avukatlığın getirdiği hitabetle konuyu kapatmayı tercih ediyor. Ayrıca Meclis’te ne yazık ki AK Partili bir meclis üyesinin çıkıp da ‘Şu sorun var.’ dediğini duymadım, diyemezler de. Şehrin sorunlarını iktidarın meclis üyeleri de dile getirmeli ama getirmiyorlar. Yanlış yapılıyor.”

MHP BENİ ÜZMÜŞTÜR

“Ne Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ne de Ortahisar Belediye Meclisi’nden, T.C. konusunda geçerli bir karar almalarını beklemiyordum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP belediyelerinin seçim kazanmasının ardından konu ile ilgili yaptığı açıklamada dedi ki ‘Uzun zamandır belediye binalarının kapılarında yer almayan T.C. ibaresini yeniden asmak riyakarlıktır.’ Bu açıklamanın ardından konu havanda su dövmek gibi bir şey oldu. Başka ne yapabilirdi ki AK Partili belediye meclis üyeleri? Ama kimin milliyetçi kimin de durumdan vazife çıkarttığını halkımız gördü. Meclis’te özellikle MHP’nin bu tavrı alması beni üzmüştür.”

TORPİL OLMADIĞINA İNANDIRAMAZLAR

“Büyükşehir Belediyesi’nde yıllardır çalışan mühendis arkadaşlarımız hiçbir şeye eleştiri getirmedikleri için şehrin durumu ortada. Sorumlu bu arkadaşlarımızdır. İşte bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da dışarıdan ithal müdür, mühendis ve ekip getirdi. Yerel seçimlerin ardından bir yıla yakın süreç geçti halen kadrolaşma ve atamalarla uğraşılıyor. TİSKİ eleman alacak ama kısa sürede bir eleme yapıldı, eleme sonrası kalan kişilerin yüzde doksanının AK Partili olduğunu düşünüyorum ben. Kim daha AK Partili ise o işe girecek gibi görünüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne acil işçi alınırken partili olanlar işe alındı, herhangi bir kriter aranmadı. Şimdi TİSKİ’ye eleman alınırken yapılanı objektif görmüyorum. Uygulamalı mülakat sınavı için muhalefet partilerinden de gözlemci olmalı. Torpil olmayacak diyorlar ama aksi takdirde torpil yapılmadığını kimseye inandıramazlar.”


ÇALIŞMA FALAN GÖRMEDİM!

“Büyükşehir Belediyesi’nin henüz bir çalışma falan yaptığını görmedim şehirde. Özellikle beklentim, ilgi alanım olduğundan alt yapı konusu. Alt yapı için tüm ümitlerini Avrupa fonlarından gelecek paraya bağladılar. Çözülmesi gereken sorunlar artık çözülmeli, zaman kaybına tahammülümüz yok.  Bir takım çalışmalar var ama yeterli görmüyorum. Göreve geleli neredeyse bir yıl oldu ama Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri çok yavaş çalışıyor, hızlanıp gaza basmalılar.”

GÜLCEMAL DOLGUSU FAROZ’U GEÇMEMELİ

“Gülcemal Projesi’nde dolgunun Kalepark’a kadar geleceği söyleniyor. Umarım bu dolgu işi Faroz’u geçmez. Bir şehir denizden bu kadar uzaklaştırılır mı? Şehre bu kadar haksızlık yapmamalıyız. Döküm alanı problemi olduğu için zaten başladı bu iş. Öyle de devam ediyor. Böyle bir dolgu olmamalı. Yarın bu dolgunun üzerinde yapılacak her yapı oturacak ve çatlayacaktır. Akyazı’da stadın durumu buna örnek.”

RAYLI SİSTEM DİYE DERTLERİ YOK Kİ

“Şehir içi trafik sistemine topyekûn bakmak lazım. Trafik sıkıntısını aşmak çok da zor değil aslında. Şehir içine raylı sistem yapmak gerekli ve projesi de hazır. Projede çok küçük değişiklikler ile birlikte trafiğe katkı sunulabilir. Ancak raylı sistemi yapacak imkanları da yok, böyle bir dertleri de yok. O yüzden trafik sıkıntısının çözüleceğine çok da inanmıyorum.”

KARAR ALIP OYLATIYORLAR

“Yeni otogarın yerinin yanlış olduğunu belirttik ama kimse bizi dinlemedi. Proje yine kendi yandaşlarına yaptırılıyor ona da amenna ama insan demez mi ki “Şu projeye bir bakın da öneri getirin?” Demediler. Projeleri halka açmıyorlar ona alıştık da en azından Meclis’e gelsin orada görelim bari. Bunu da yapmıyorlar. Meclis’te sadece kendi aralarında aldıkları kararı oylatıyorlar. Yapılan iş budur.”

STK’LAR YANLIŞ YAPIYOR

“Sivil toplum kuruluşlarının görevlerini yapmadıkları kanaatindeyim. Sivil toplum örgütlerinden muhalefet yapmalarını beklemiyoruz ama şehrin faydası adına, yanlışları dile getirmeliler. İyi bir şey yapılıyorsa onu da savunsunlar tabi ki. Ama bakıyoruz Trabzon’da oda başkanlarının sesi çıkmıyor. Özellikle Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası projeler konusunda çıkış yapıp açıklama yapmalıdır, yanlışları dile getirmelidir. Sessiz kalarak şehir adına yanlış yapıyorlar. Bize dokunmayan yılan bin yaşasın mantığındalar.”

TÜNEL AKVARYUM ARAÇ YOLU OLUR

“Tünel Akvaryum’da tünelin açılışı bitti ama akvaryumdan haber yok. Bu mantıkla birlikte oraya akvaryum gelmesi de zor. Orayı araç yolu olarak kullanacaktırlar. Böyle giderse orada ancak çocuklara bir oyun bahçesi yaparlar. Oranın işletme maliyeti de çok yüksek. Oraya gelecek olan canlıları getirip,  yaşatılması çok büyük para. Planları burayı birine yaptırmaktı olmadı, sonrasında tüneli biz açalım dediler. Tüneli açtılar yine olmadı, şimdi Karayolları’na tünelin kaplaması yaptırılıyor. Asıl problem bundan sonrası, büyük bir maliyet çıkıyor ortaya çünkü. Bunu yapabileceklerini düşünmüyorum, yapacaklarsa da kısa zamanda yapılamaz. Zaten önceliğimiz de değildi bu iş. Akyazı Stadı’nın altındaki yerde yaşam alanı oluşturulmasını dile getirdik. Bu yapılabilirdi mesela.”

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN İŞLEVSELLİĞİ KAYBOLDU

“Şehir Hastanesi’nin dolgu alanında yapılması eleştirisi konusu oldu ‘Başka uygun yer yok dediler.’ onu da kabul ettik ama gittiler Farabi Hastanesi’nin işlevselliğini kaybettirdiler. Şehir Hastanesi’ni popüler hale getirmek için yapılan bu iş yakışıksızdır. Yıllardır işler olan hastanede son üç beş yılda ne oldu da bu vaziyet ortaya çıktı. Muhakkak hatalar vardır ama dikkat çekilmesi gereken konu Şehir Hastanesi’ne zemin yaratılmak istenilmesidir.”

HASSASİYET GÖSTERİLMELİ

“Milli bayramlarımız şehrimizde yeterince kutlanmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bu konudaki duyarlılığını biliyorum, bundan sonrası için farklı bir hassasiyet göstereceğini düşünüyorum. Hassasiyet gösterilmelidir de. Bu konuda eksiklerimiz çok, bunu düzeltmeliyiz.


ALGI YARATILIYOR

“Bu kadar Trabzonlu bakan varken ne altyapı sorunumuz ne de ulaşım ve demiryolu sorunumuz olmamalıydı. Bir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını Trabzonlu bakanlar şehrimize yapamadı. Bakanlar gelip proje açıklıyor Trabzon’da sanki sadece bu şehre özelmiş gibi algı yaratılıyor. Her şehirde aynı bu işler. Trabzon’a proje yapılıyor da sanki başka şehirlere yapılmıyor mu? Dört bakan ve iktidarın dört vekilinden şehirlerine daha fazla sahip çıkmalarını istiyorum.”

sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 13.02.2020 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.