Zorluoğlu'na,yeni görev

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasında ilk kez toplanan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Meclisi’nde birlik başkanlığına seçildi.

24 Haziran 2019 Pazartesi 15:27
Zorluoğlu'na,yeni görev

Trabzon'da bir otelde gerçekleştirilen birliğin 2019 Yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrası, kurumun yapısı ve faaliyetlerinin üyelere aktarıldığı tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

Meclis gündem maddeleri, oluşturulan geçici başkanlık divanınca görüşmeye açılırken, birlik başkanı seçimi aşamasında, başkan adaylığına meclis üyelerinin önergesiyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gösterildi. Üyelerin kullandığı 101 oyun 96’sını alan Zorluoğlu, Doğu Karadeniz Belediyelere Birliğinin yeni başkanı seçildi.

 

Başkan seçildikten sonra divandaki yerini alan Zorluoğlu, birlik meclisi 1. başkan vekilliği görevine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 2. başkan vekilliği görevine ise Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in seçilmesini takiben kâtip üyelerin ve encümen üyelerinin seçimi sonrasında meclise hitap etti.

Sözlerine; Araklı’da yaşanan afette hayatını kaybeden 8 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Zorluoğlu, Türkiye’de 2004-2005 yıllarında uygulamaya geçen yeni yerel yönetimler mevzuatıyla birlikte, belediyeleri temsilen ulusal ölçekte Türkiye Belediyeler Birliğinin kurulduğunu söyledi.

Bölgesel düzeyde ise bölge belediye birliklerinin oluşturulduğunu kaydeden Başkan Zorluoğlu, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin de bu doğrultuda yeni bir kimlik kazandığını belirtti. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin, belediyeler için önemli faaliyetlere imza attığını aktaran Zorluoğlu şöyle devam etti:

 

 “Birliğimiz, belediyelerimiz hakkında bilhassa eğitim ve proje desteği gibi önemli faaliyetlere imza attı. İnşallah bizim dönemimizde Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğine yeni bir ivme kazandırmayı arzu ediyoruz. Bu nedenle birliğimizin önce kurumsal kapasitesini beraberce bir gözden geçireceğiz ve bu kapasiteyi geliştirme yoluna gideceğiz. Gerek personel, gerek araç gereç, gerekse diğer konularda mutlaka eksik taraflarımız vardır. Onları tamamlayacağız ki; Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği üye belediyelerimize gerçek anlamda destek olabilsin. Bu anlamda proje desteği çok önemlidir ve proje hazırlama kapasitesinin geliştirilmesi gerekir diye düşünüyorum.”

 

Birliğin, ulusal ve uluslararası konularla alakalı olarak da kapasite oluşturmaya ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Zorluoğlu, “Önümüzdeki dönemde en önemli meselemiz kaynak temini olacak. O bakımdan sadece merkezî bütçeden gelen gelirlerin veya sadece öz gelirlerimizin, önemli yatırımlar için yeterli olamayabileceğini değerlendiriyorum. Ulusal ve uluslararası kaynaklardan hibe ya da uzun vadeli düşük faizli krediler noktasında, birliğimizin aktif bir rol oynaması ve belediyelerimizi bu konuda bilgilendirmesi, yönlendirilmesi ve yol göstermesi faydalı olacaktır” diye konuştu.

 

 Belediyelerde kurumsal kapasite eksikliği ve eğitim ihtiyacı olduğuna yönelik değerlendirmelerde bulunan Zorluoğlu, “Geçmişte çok sayıda, etkili ve faydalı eğitimler yapıldı. Önümüzdeki dönemde de yine belediyelerimizin ihtiyaçlarına göre tüm belediye personelimize yönelik eğitimler yapılmasında ciddi fayda görüyorum. İnşallah başkanlığımız döneminde siz değerli meclis üyelerimiz ve encümen üyelerimizle birlikte, Doğu Karadeniz Belediye Birliğinin yeni bir heyecanla ve yeni bir gayretle, tüm üye belediyelerimize daha etkin ve verimli hizmet vermesi için ben de elimden gelen gayreti göstereceğim” ifadelerini kullandı.

2019 Yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı, plan ve bütçe komisyonu üyelerinin seçimi, denetim komisyonunun seçimi, 2018 yılı faaliyet raporu ve kesin hesabının görüşülmesi, yetki verilmesi, üyelikten ayrılma ve tüzük değişikliği gündem maddelerinin görüşülmesiyle sürdü.

 

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dışında, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Ordu illerinden belediyelerin üyesi olduğu birliğin yeni yönetimin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Murat Zorluoğlu, toplantı sonunda görüş ve önerilerini aktarmak isteyen meclis üyelerine söz verdi.

 

 

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı bu şekilde tamamlanırken, verilen öğle arasının ardından Murat Zorluoğlu başkanlığında toplanan meclis encümeni de birliğin faaliyetlerini değerlendirmek ve sonraki encümen toplantısının tarihini belirlemek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.