Zorluoğlu'ndan Maraş Caddesi açıklaması: 'Kapatabiliriz, sorun olmaz'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon trafiğini büyük ölçüde etkileyecek konuya açıklık getirdi.

07 Mayıs 2021 Cuma 11:15
Zorluoğlu'ndan Maraş Caddesi açıklaması: 'Kapatabiliriz, sorun olmaz'

KARADENİZDE SONNOKTA - Ulaşım Master Planı ekibinin çalışmasının ardından Kahramanmaraş Caddesi için başlıktaki sonuç ortaya çıktı. Caddenin trafiğe kapatılması an meselesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili konuştu. Zorluoğlu: “Karar verme arifesindeyiz. Kahramanmaraş Caddesi’ni, Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği alana kadar yayalaştırma ihtimalimiz var. Ulaşım Mastır Planı ekibimizin incelemesi sonucunda bize verilen bilgiler bunun trafiği sıkıntıya sokmayacağı yönünde.”

TIPKI UZUNSOKAK GİBİ

“O bölgeyi yayalaştırırsak bambaşka hale gelecek. Trafik akışı ise sadece tıpkı Uzunsokak’taki gibi ihtiyaçları gidermek için olabilir. Caddenin ortasındaki tarihi taş dokuyu kesinlikle saklayacağız ve geniş kaldırımlar olacak. Böylece Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi ve Kunduracılar sokakları ile müthiş ticari alan olarak ortaya çıkar.”

DOLMUŞ KEŞMEKEŞi ORTADAN KALKAR

“Kararı henüz net olarak vermedik ama içerisinde KTÜ’den o alandaki profesörlerin de olduğu Ulaşım Master Planı ekibimiz ile durumu değerlendirip gördük ki veriler oranın yayalaştırılabileceği yönünde. Oradaki dolmuş keşmekeşi de doğal olarak ortadan kalkar. Caddedeki binalarımızı da cephe sağlıklaştırması ile elden geçirmek istiyoruz.”

Son Güncelleme: 07.05.2021 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.