Hacısalihoğlu : “Yerli otomotiv Türkiye sanayisinin üretim gücünü taçlandırmıştır.”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Türkiye sanayisinin küresel ekonomideki başarısını yerli otomobil ile taçlandırdığını söyledi.

29 Aralık 2019 Pazar 12:14
Hacısalihoğlu : “Yerli otomotiv Türkiye sanayisinin üretim gücünü taçlandırmıştır.”

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu yazılı olarak yaptığı açıklamada yerli otomobili oldukça başarılı bulduğunu belirterek,” Sadece iç pazarda değil dış pazarda da ses getiren bir otomobil oldu” dedi. Başkan Hacısalihoğlu şu değerlendirmede bulundu: “ Türkiye sanayisi üretim gücünü otomobil ile ileri bir seviyeye taşımıştır. Katma değeri yüksek, istihdam ve ihracat potansiyeli olan otomotiv sektöründe Türkiye bugüne kadar ciddi bir üretim gücüne zaten sahipti. Türkiye’deki küresel markaların üretim üslerinin yanı sıra tamamen yerli bir ve milli bir otomobilin üretilmiş olması hepimizi gururlandırmıştır. Daha yolun başındayız ve küresel ölçekte ciddi bir rekabet gücü olan yerli otomobilimiz iç ve dış pazarlara şimdiden büyük bir heyecan getirdi. Otomotiv sektöründe bir üst seviye olan tamamen elektrik teknolojisi üretimi ile de iddiamızı daha da güçlendirmiş olduk. Türkiye’nin genç mühendisleri ülkemizin yerli otomotiv sektörünü çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz. Liderliği ile bu başarının mimarı Türkiye’nin sanayisine güvenen Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ve girişimci işadamlarımıza bu gururu bize ve milletimize yaşattıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.