Milletvekili Örs:İktidar kısa devre yaptı, elektrik vatandaşı çarptı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, elektriğe yapılan yüzde 14,9'luk zammı eleştirdi "İktidar kısa devre yaptı, elektrik vatandaşı çarptı." dedi.

02 Ekim 2019 Çarşamba 14:01
Milletvekili Örs:İktidar kısa devre yaptı, elektrik vatandaşı çarptı

Elektriğe yapılan zam ile ilgili yapmış olduğu açıklamada zamların enflasyon ile mücadele ile bağdaşmadığını belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Yıl sonu enflasyon yüzde 12 olacak , gelecek yıldan itibaren yüzde 5'lik büyüme sağlanacak , işsizlik oranının yüzde 12'inin altına düşecek diyerek ekonomik yükseliş ilan edeceksin, çok geçmeden elektriğe yüzde 14.9 zam yapacaksın. Bunun enflasyonla mücadele ile bağdaşır bir yanı yoktur. Yapılan zamla ekonomiye katkı sağlamaya çalışan işletmeler ve dar gelirli vatandaşlarımız görmezden gelinmiş, verilen sözler unutulmuş, beklentiler hiç edilmiştir. Kısacası İktidar kısa devre yapmış, elektrik milleti çarpmıştır. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Zaten zor durumda olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için, iktidar kaynak bulma adına 1 verip 5 alma mantığından vazgeçmelidir." dedi.

Yapılan zamların insanları mağdur ettiğini ve ekonomik dengeleri alt üst ettiğini söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "İşçinin, memurun ve emeklinin maaşlarına bir yılda yapılan zam oranları ile elektrik ve doğalgaza yapılan zam oranlarını karşılaştırdığımızda vatandaşlarımızın mağduriyeti ortaya çıkmaktadır. Bu zam, kaşıkla verip, kepçeyle almaktır. Yapılan zamlar ekonomik dengeleri bozmuş, alt üst etmiştir. Elektrik Fiyatına; 1 Ekim 2018'de %9,1 Temmuz'da 2019 %14,9, 1 Eylül'de 2019 %14,9, 1 Ekim 2019'da %14.9 toplamda bir yılda % 53.7 zam yapıldı. Yazıktır, günahtır. Bu durumun izah edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Ekonomik krizden dolayı beli bükülmüş Milletin böylesine zor duruma düşürülmesini doğru bulmuyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 02.10.2019 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.