Nakliye sektörü ivme istiyor

UND Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer: "Ülkemize turizm sektörüyle eş değer bir döviz girdisi sağlıyoruz fakat unutuluyoruz"

21 Ağustos 2019 Çarşamba 11:03
Nakliye sektörü ivme istiyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer,  nakliye sektöründeki sorunların çözülmesini isteyerek, "Ülkemize turizm sektörüyle eş değer bir döviz girdisi sağlıyoruz fakat unutuluyoruz" dedi.   
UND Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer yaptığı açıklamada, "Türk nakliye sektörü olarak her yıl, her ay, her hafta ve her gün yeni bir başlangıç yapalım diyoruz fakat bu başlangıçlar bizi eskiyi mumla arar hale getirdi. Aslında başlangıcımızın amacı belli ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayarak katkıda bulunmak fakat gelin görün eşit ve adil olmayan şartlar altında yabancı nakliyecilere karşı kendi topraklarımızda mücadele ettiriliyoruz. Bunu biz kendi elimizle kendimize yapıyoruz, düzeltelim diyoruz fakat kimse oralı değil herkes Fransız. Bu şartlar altında geçen zaman doğrudan ve dolaylı bir şekilde bizlere kurşun sıkıyor, sıkılan her kuşunda yara alan sektör kan kaybına devam ediyor. Avrupa’nın en genç ve en büyük nakliye firmalarına sahip Türk nakliyeciler umutsuzluğa kürek çekmeye devam ediyor. Araçlar satılıyor, eşitsizlik artıyor, kimse ilgilenmiyor fakat biz hala mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Mücadelemizin sonunda kazanan ülkemiz ve milletimiz olacak inancındayız" dedi.

  "Unutulduk, aslında evet işin özeti bu"

"Unutulduk, aslında evet işin özeti bu" diyen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:   "Ülkemize turizm sektörüyle eş değer bir döviz girdisi sağlıyoruz fakat unutuluyoruz. Şöyle bir geçmişe göz atalım, gidip gelelim. 2010 yılına kadar bu sektör atağa geçti ve sadece kendi atağa geçmedi, dolaylı yoldan birçok sektöre de can simidi oldu. Devletimizi yönetenler çok güzel ihracat hedefi koyuyorlar fakat bu ihracatın büyük bir bölümünü sağlayacak olan nakliye sektörü için ne yapıyorlar? Tamam, ufak tefek sorunlarımız çözüldü fakat öyle adaletsizlikler var ki bunları görmezden gelip de bu işe devam etmemiz bizlere de, bizlerin ailelerine de zulüm oluyor. Bakın TV kanallarında ve sosyal medya mecralarında görürsünüz devlet büyüklerimiz taksi ve minibüsçü duraklarını ziyaret ederler. Orada esnafı dinlerler ve gelen şikayetleri hızlı bir şekilde çözerler. Taksiciler bu ziyaretler sayesinde ülkemizde UBER’i yasaklattılar. Yeni gümrük kapıları yapılıyor, sınır kapılarında saatlerce bekliyoruz. Taşıma yaptığımız ülkelerde sadece Türk nakliyecilerine uygulanan yaptırımlarla rekabet edemez hale geliyoruz. Sorunlarla ilgili hiçbir devlet büyüğümüz nakliye sektörü temsilcilerini ziyaret etti mi veya bir toplantıyla dinleme gereği duydular mı? Cevap hayır. Bu sektörün sorunları havaalanlarında devlet büyüklerimizi karşılamada veya uğurlamada bireysel çabalarla çözülmeyecek kadar maalesef ki çoktur. Bu nedenle devlet büyüklerimizin ziyaret etmelerini bekliyoruz. Hadi ziyaret etmiyorsunuz ya da ettirmiyorlar, sorunlarımızı görün ve görmekle kalmayın bir bakın, bir el atın da ölmüşlerinizin ruhuna Fatiha okuyalım. Yoksa bu sektörün ruhuna hep birlikte Fatiha okuyacağız. Türk nakliye sektörünün sorunlarına acil çözüm bulunmazsa ülkemizin ihracatında, ithalatında hep yabancı plakalı araçlar taşıyacak. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimize bizlere kulak vermelerini rica ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.