Patron karda işçi isyanda

Trabzon’da esnafın almış olduğu karar ekonomik olarak işçiye yansımadı. İsyan eden işçi, “İşverenler kazanırken, biz işçiler ise fazla mesai yapmamıza rağmen bir ücret farkı almıyoruz” dedi.

12 Temmuz 2019 Cuma 09:31
Patron karda işçi isyanda

TABİ Kİ GÜZEL AMA…

Yaz mevsimi ile turizm hareketliliği yaşanan Trabzon’da esnafın almış olduğu ‘işletmelerin saat 24.00’a kadar açık olması’ kararı işçilerin tepkisini çekti. Önceki gün uygulamaya konulan karara tepki gösteren turizme yönelik işletmelerde çalışan işçiler, “Turizm sezonunda bu uygulamaya gidilmesi şehrin ekonomisi açısında tabi ki güzel. Ancak işverenler kazanırken, biz işçiler ise fazla mesai yapmamıza rağmen bir ücret farkı almıyoruz” diye konuştu.

AMAÇ CANLILIK KATMAK

Alınan karar doğrultusunda Trabzon’un en işlek caddeleri olan Kahramanmaraş ve Kunduracılar Caddesi’nde yer alan turizm işletmeleri sektöre hizmet vermek adına iş yerlerini geç saatlere kadar açık tutuyor. Esnaf bu şekilde şehre hem hareket hem de canlılık katmayı amaçlıyor. Uzunsokak esnafı da sene boyunca bu şekilde şehir ekonomisine hizmet sunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu konu ile ilgili bir inceleme gerçekleştirmesi bekleniyor.

sonnokta gazetesi 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.