Resmen vurgun!

Dolar düştü ama zamlar arttı. Fırsatçılara dur diyen yok .

21 Kasım 2018 Çarşamba 09:33
Resmen vurgun!

Dolar zammı piyasada kalıcı oldu. Ürünlerin gramları düştü, yine zam geldi. Tüketici isyanda, yetkililer ise adeta ölüm sessizliğinde. Bu vurguna kim dur diyecek?  

ZAM ÜSTÜNE ZAM

Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenlerin yaptıkları zamlar yanlarına kar kalıyor. Doların 10 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyesi olan 5.30’lara kadar gerilemesine rağmen, ‘Dolar yükseliyor’ diyerek fiyat artıranlar, bırakın zamları geri almayı yeni zamlar yapıyor.

DUR DİYEN YOK

Aralarında ünlü market zincirleri ve markaların da bulunduğu pek çok yerde ürün fiyatları resmen ateş pahası. Çarşı-pazarda ithal ürün olsun olmasın her üründe adeta vurgun söz konusu. Öyleki doları bahane eden işletmeler Türk Kahvesi’ne bile dolar zammı uyguluyor. Dolar bahanesi ile zamları kalıcı hale getirenlere ise şimdilik bir dur diyen yetkili merci yok.

HALK RANT KURBANI

Ticaret Bakanlığı 81 ilde fırsatçılık yapanlara karşı inceleme başlattığını duyurmuştu ancak bakanlığın yaptığı incelemelerden de etkili bir sonuç elde edilemediği belirtildi. Bir çok firma hem ürünlerinin fiyatlarında artışa giderken hem de gramajlarını düşürdü. Halk, ceplerinden açık açık çalınan paralarla ranta kurban olurken, yetkililerin fırsatçılara hesap sormasını bekliyor.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.