Bakan Soylu: 'Önceliğiniz FETÖ’dür'

Polis başmüfettişleri ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sizin birinci önceliğiniz FETÖ’nün bittiğine emin olana kadar o yapı ile mücadele etmenizdir” dedi.

12 Aralık 2017 Salı 14:28
Bakan Soylu: 'Önceliğiniz FETÖ’dür'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Müfettişlik Temel Eğitim ve Güncelleme Semineri’ programında Polis başmüfettişleri ile bir araya geldi. Merter’deki polis evinde gerçekleşen programda konuşan bakan Soylu, FETÖ soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Teftiş kurulu ve polis başmüfettişleri olarak sizin birinci önceliğiniz FETÖ ile mücadeledir "diyen Bakan Soylu, “FETÖ’nün tam anlamı ile bittiğini söyleyenler yanılmaktadır. Hep beraber takip ediyoruz. Bunlar birer matruşka gibidir. Açıyorsunuz içinden çıkıyor. Açtıkça içinden çıkmaya devam ediyor. 15 Temmuz gecesi olanlar ve bu hadiseyi Türkiye’nin başına getirmeye çalışanlar bugün yargılanıyorlar. Gerekli cezaları da alıyorlar. Teşkilat, kendi mesleğiniz içinde yıllarca FETÖ’nün bayraktarlığını yapanları tanıyor, biliyor ve gereğini de yapıyor. Nam almış, nam salmış, bu işte bayraktarlık yapmış olanlar zaten kamuoyu tarafından biliniyor. Bunlar için anında gereği yapıldı. Peki ya sonrası? Bu örgüt diğer örgütler gibi değildir. Devleti bir hastalık gibi sarmaya çalışmış bir örgüttür. Devletin kendi vücuduna kendi varlığına saldırmıştır. Bu hastalıklı yapıdan tek bir hücre kalmayana kadar ve temizlediğimizden emin olana kadar mücadelemizi sürdürmek durumundayız” dedi.

FETÖ’DEN 55 BİN TUTUKLAMA

15 Temmuz hain darbe girişiminden bugüne kadar FETÖ ile ilişkisi tespit edilen toplam 55 bin 665 kişin tutuklandığını belirten Bakan Soylu, “Örgütün şifreli haberleşme programı olan bylock’un 102 bin 596 tekil kullanıcısı olduğu tespit edildi. Bunların 23 bin 171’ine işlem uygulanmıştır. İçişleri Bakanlığı bünyesinde 14 bin 754 kişi görevden uzaklaştırıldı. 29 bin 261 kişi de ihraç edilmiş, toplam 44 bin kişiye gerekli araştırmalar, soruşturmalar ve değerlendirmeler sonucunda işlemler gerçekleştirilmiştir. Tabi burada şunu söylemek gerekiyor. Titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ve bunun neticesinde göreve iade edilenlerde oluyor. Bunlara sizlerde şahitsiniz. Bu kapsamda bakanlığımız bünyesinde hakkında işlem yapılan 7 bin 602 kişi görevine iade edildi. Buda azımsanacak bir rakam değildir. FETÖ soruşturması kapsamında 234 bin 419 pasaport iptal edildi. Rakamların büyüklüğüne he birlikte dikkat ediyoruz. 50 binlerden 100 binlerden bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇAYCI EMRİNDE GENERALLER VE EMNİYET MÜDÜRLERİ VAR”

FETÖ yapılanması içinde çok yüksek mevki ve rütbeden insanlar olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Soylu, “Bu yapı içinde emniyet müdürleri var. Genel müdürler, generaller var. Profesörler ve her kademeden insanlar var. Çaycı ve temizlikçi var. Devlet dairesinde memur var. Bunlar öyle karmaşık bir yapı ki, bir generali bir emniyet müdürünü bir çaycının veya bir temizlikçinin, bir taşeron elemanının emrine vermiş bir yapıdan bahsediyoruz. Adamlar akıllarını bir meczuba kiraya vermişler. O kime tabi ol diyorsa ona tabii oluyorlar. Savaş uçağı kaldırıp Ankara’nın üzerine atıyor. Bizim FETÖ ile mücadelemizi birileri bilmediği için burun kıvırıyorlar. Bunları onlar için anlatıyorum. Karşımızdaki yapı öyle hayali bir yapı değildir. Bu bir siyaset bir parti meselesi de değildir. Olmayan bir düşman oluşturma da değildir. Karşımızda çok ciddi şekilde örgütlenmiş, bir stratejisi olan, hatta birden fazla stratejisi olan kendini her duruma göre uyarlayabilen, önemli bir stratejik akıldan destek alan, başlı başına bir istihbarat ağı olan, silahlı ayağı olan, gelen emir ne kadar vahşi olursa olsun itaat eden geniş bir yapı söz konusudur. Para gücü, dış destek bunların zaten olduğunu görüyoruz. Elbette ki Türkiye cumhuriyeti gibi çok büyük bir medeniyetin üzerine inşa edilmiş köklü bir devlet geleneği yanında bu kapasitenin esamesi okunamaz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.