Bakan Soylu Yüksekova'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bu ülke, 21'inci, yüzyılda etrafımızdaki coğrafyanın ve dünyanın parıldayan yıldızı olacaktır"

01 Eylül 2017 Cuma 16:34
Bakan Soylu Yüksekova'da

Askerlerle birlikte Yüksekova 3. Tümen Komutanlığında bayram namazını kılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu ülke, 21'inci, yüzyılda etrafımızdaki coğrafyanın ve dünyanın parıldayan yıldızı olacaktır" dedi.
Geceyi Yüksekova’da geçiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve askerlerle birlikte Yüksekova 3. Tümen Komutanlığında bayram namazını kıldı, kurban kestirdi. 
Burada güvenlik güçleri, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bayramlaşan Soylu, Yüksekova'da bayram namazı kılıp, kurban kesmenin ve vatandaşlarla bir araya gelmenin kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi. Bakan Soylu, "Burada memleketimiz, milletimiz, tarihimiz, medeniyetimiz, insanlık adına birlik ve beraberliğimiz ve gelecek adına çok önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Bilesiniz ki bu güzel vatanın hür kalabilmesi için Ezan-ı Muhammedi'nin sabahleyin o her taraftan kulaklarımıza gelen Allah-u Ekber nidalarının bu coğrafyada ebediyen göklerde ve semalarda o seslerin eksik olmaması için şu nazlı nazlı dalgalanan al yıldızlı bayrağımızın birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, hürriyetimizin o anlamını ebediyen bize anlatabilmesi için sadece 80 milyonun duası değil, bu güzel yurdumuzda cennet vatanımızda ayakta kalmamızdan kuvvet bulan milyonlarca, milyarlarca insanın duası da bizimle ve sizinle beraberdir biz buna inanıyoruz" dedi.

"Allah'a hamdolsun ki bugün dimdik ayaktayız"
Memleketin 780 bin kilometrekaresinde vatandaşların rahat bir şekilde yaşayabilmeleri için şehit ve gazilere şükranlarını ifade eden Soylu, "Bu ülke inşallah 21'inci yüzyılda etrafımızdaki coğrafyanın ve dünyanın parıldayan yıldızı olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Çok badirelerden geçtik. Allah'a hamdolsun ki bugün dimdik ayaktayız. Güçlüyüz ve kuvvetliyiz. Kim ne plan yaparsa yapsın kim ne hesap ederse etsin biz birbirimizle sıkı sıkıya birlik ve beraberlik içerisinde tek milletin, tek bayrağın, tek vatanın ve tek devletin olduğu anlayış içerisinde meseleyi sürdürürsek bilmenizi istiyorum ki hedeflerimize ulaşma konusunda herhangi bir eksikliğimiz söz konusu olmayacaktır. Bugün ülkemizin her tarafında bu ülkeyi muhafaza etmek için çaba sarf eden askerimize, polisimize, jandarmamıza, korucumuza, her birine ayrı ayrı şükranlarımızı ifade ediyoruz. Allah onları kazadan beladan esirgesin, Allah onları muzaffer ve muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin önünün aydınlık olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Önümüzdeki günler aydınlıktır. Bize milletimizin verdiği görevi hakkıyla yerine getirme kabiliyetimiz de irademiz de mevcuttur. Hiçbir endişemiz yok. Türkiye'ye hak bildirmeye çalışanlara karşı işimizi yaparak gerekli cevabı vereceğiz. Bunu hep birlikte sağlayacağız ve gerçekleştireceğiz. Ne geçmişimize ne de geleceğimizde bizlerden bahseden nesillerimize mahcup olacağız. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve aynı zamanda zenginlik içerisinde inşallah geleceği kucaklayacağız."
Bakan Soylu konuşmasının ardından helikopterle Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyünde bulunan Beşinci Hudut Tabur Komutanlığına geçti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.