Barcelona'da terör saldırısı: 13 ölü

İspanya'nın Barcelona kentinde minibüs kalabalığın arasına daldı. Saldırıda en az 13 ölü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

18 Ağustos 2017 Cuma 09:53
Barcelona'da terör saldırısı: 13 ölü

İspanya'nın Barselona kentinde bir minibüs kalabalığın arasına daldı, 2 kişi olduğu ifade edilen teröristlerin La Rambla caddesindeki saldırı sonrası bir Türk restoranına baskın düzenlediği öğrenildi.

İspanyol makamlarından edinilen bilgilere göre teröristlerden biri çatışmada öldürülürken, diğer saldırgan sağ olarak ele geçirildi. Yaşanan terör eyleminde çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki önemli turizm merkezlerinden Barselona şehrinin La Rambla caddesinde bir minibüs, kaldırımda bulunan kalabalığın arasına daldı. Gerçekleştirilen saldırı sonrası kaçan saldırganların kısa bir süre sonra yakalandığı belirtildi. Yanı sıra Katalan televizyonu saldırganların yakalanmadan önce bir Türk restoranına baskın yaparak kendilerini restorana kilitlediklerini öne sürdü.

KATALAN YÖNETİMİ ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

Barselona'nın en önemli turistik merkezlerinden La Rambla'da düzenlenen terör saldırılarının ardından akşam saatlerinde kameralar karşısına geçen Katalan yönetimi temsilcileri, olayda 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Katalan yönetimi ayrıca, polislerin saldırıyla ilişkili olduğu belirtilen bir kişiyi çatışma sonucu etkisiz hale getirdiğini, diğer şüpheliyi ise sağ olarak ele geçirdiğini ifade etti. Saldırıda kullanılan minibüsü kiralayan kişinin Driss Oukabir adında Fas asıllı bir İspanyol vatandaşı olduğu belirtilirken, Barcelona'nın 70 kilometre kuzeyinde saldırıyla bağlantılı olabileceği düşünülen bir araç daha bulunduğu bildirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleşen terör saldırısını web sitesinde yayınladığı mesajla kınadı;

"Barselona’da bugün (17 Ağustos) gerçekleştirilen terör saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz."

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ ÜSTLENDİ

Öte yandan çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan hain saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.