Barış Pınarı Harekatı kapsamında 109 terörist öldürüldü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı kapsamında 109 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

10 Ekim 2019 Perşembe 14:19
Barış Pınarı Harekatı kapsamında 109 terörist öldürüldü

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat'ın doğusundaki teröristleri temizlemek ve Suriyeliler için bölgeyi güvenli hale getirmek için dün akşam üzeri  Barış Pınarı Harekatı'na başladı.Obüs ve hava harekatıyla başlayan operasyonda, akşam saatlerinde kara harekatı da başladı.

İLK SAATLERDE 109 TERÖRİST

Bugün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harekat'la ilgili son bilgileri paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Barış Pınarı Harekatı, Tel Abyad ve Resulayn bölgesinde devam ediyor. Harekat başladığı saatten şu ana kadar 109 terörist öldürüldü."

Öte yandan TSK'nın Afrin'e yönelik düzenlediği  Zetin Dalı Harekatı'nda 4 bin 379 YPG'li terörist öldürülmüştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı, Avrupa'da büyük tepkiyle karşılandı. 28 AB ülkesi toplanarak Türkiye'nin harekattan vazgeçmesini istedi.

Türkiye'yi mali yardım yapmamakla tehdit eden Avrupa Birliği'ne yanıt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan geldi.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Ey Avrupa Birliği kendinize gelin. Bizim şu andaki operasyonumuzu işgal olarak nitelendirirseniz işimiz kolay. Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan ve Mısır'da büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

Türkiye düşmanı iki ülke de harekatımızı kınama küstahlığında bulundu.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, bu konuyu gündemine aldı.

Erdoğan, Suudi Arabistan'ın önce Yemen'in hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Mısır'a da tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı, Sisi'ye "Hele Mısır, sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan birisin." diye seslendi.

Son Güncelleme: 10.10.2019 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.