Cumhurbaşkanı Erdoğan ,Türkiye’yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler yarın çok pişman olacaktır

Bayburt Buluşması programında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye güvenen, Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’yle birlikte yol yürüyen herkes mutlaka kazanır. Türkiye’yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler ise, emin olun, yarın çok pişman olacaktır” dedi.

10 Ağustos 2018 Cuma 16:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan ,Türkiye’yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler yarın çok pişman olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Buluşması programına katıldı. Cumhuriyet Caddesinde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNİ TAM BİR DEMOKRATİK OLGUNLUK İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Türkiye’nin, 24 Haziran’da gerçekten çok büyük, sadece kendi tarihinde değil, dünyada parmakla gösterilecek bir demokrasi şöleni yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın pek çok yerinde krizler, çatışmalar, kavgalar, acılar pahasına neticelendirilebilecek bir yönetim değişikliğini, tam bir demokratik olgunluk içinde gerçekleştirdik. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi başarıyla tamamladık. Bu sürecin asıl mimarı, hiç şüphesiz bizatihi milletimin kendisidir. Sadece bu başarı dahi, Türkiye’ye dünya demokrasileri içinde en üstlerde yer alma hakkını verir” şeklinde konuştu.

“BİZİM HİÇBİR ÜLKEYE YÖNELİK ÖZEL BİR HUSUMETİMİZ YOK”

Konuşmasının devamında, “Türkiye’nin, ne makroekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı hâlde, suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekten çok basit bir takım görüş ayrılıkları bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır. Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler, telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Bizim, hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yoktur. Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Ama konu Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp, egemenlik haklarımıza halel getirecek bir takım tavizler verdirmeye geldiğinde, iş değişir” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin şöyle sürdürdü: “Bize karşı uzatılan her dost eline, açılan her dost yüreğine samimiyetle karşılık vermeye devam edeceğiz. Ülkemize karşı atılan her iyi niyetle adıma misliyle mukabele ettik, etmeyi sürdüreceğiz. Bununla birlikte tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var. Döviz kuruna bakıp, faizlere bakıp ve tehditlerine bakıp el ovuşturanlar, hiç boşuna heveslenmesinler. Bunlar bizim için ancak, hedeflerimize yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir.”

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPAN HERKES MUTLAKA KAZANIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye güvenen, Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’yle birlikte yol yürüyen herkes mutlaka kazanır. Türkiye’yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler ise, emin olun, yarın çok pişman olacaktır” dedi.

Günübirlik kararlarla değil, birkaç yılı kucaklayacak adımlarla yola devam etmekte kararlı olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için hiç kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın. Herkesin daha ileriye bakmasını, asıl büyük fotoğrafa bakmasını özellikle istiyorum. Yeni dönemde, diğer hususlar yanında, 81 ilimizin her birinin kalkınmasına, gelişmesine yönelik çalışmaları bizzat Cumhurbaşkanlığı bünyesinde takip edecek bir sistem kuruyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.