İran’da düşen Türk uçağında bulunanların cesetlerine ulaşıldı

İran’da düşen özel Türk uçağında bulunan 11 kişinin cesetlerine ulaşıldı.

12 Mart 2018 Pazartesi 13:55
İran’da düşen Türk uçağında bulunanların cesetlerine ulaşıldı

Birleşik Arap Emirlikleri`nin Şarca emirliğinden kalkan ve varış rotası İstanbul olan CL60 tipi özel uçak, İran’ın Şehrekürd bölgesi yakınlarında bulunan Zagros dağlarında düşmüştü.

Olay yerine sevk edilen arama ve kurtarma ekipleri, kazanın ardından kısa süre sonra uçak enkazına ulaştı. İran Acil Yardımlar Kurumunun 11 cesedin de bulunduğunu açıklamasının ardından, kurtarma helikopterler olay yerine sevk edildi. Helikopterle 11 cesedin taşındığı belirtildi.

İran Kızılay yetkilileri, kimliklerin belirlenebilmesi için DNA testinin gerekli olduğunu belirtmişti. Bugün yapılan çalışmalar kapsamında Mina Başaran başta olmak üzere 8 cenazenin kimlik tespiti tamamlandı. Yerel basına konuşan görgü tanıkları uçağın irtifa kaybederek dağa çarptığını iddia etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.