İyi Parti'den 10 Kasım'da oynanan maçlarda saygı duruşunda bulunulmamasına tepki

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde gerçekleşen futbol müsabakalarında saygı duruşunda bulunulmamasını eleştirdi. 

11 Kasım 2019 Pazartesi 09:22
İyi Parti'den 10 Kasım'da oynanan maçlarda saygı duruşunda bulunulmamasına tepki

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümünde gerçekleşen futbol müsabakalarından önce; Ulu Önder Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması gerektiğini dile getirdi. Kuvvetli, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ü 10 Kasım 1938 yılında ebediyete uğurladıktan sonra onu her yıl kalbimizde yaşatarak ve gelecek nesillere daha iyi anlatmak için onu tanıtır ve yolundan gitmeye çalışırız.  Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, ulus sevgisi kıyaslanamayacak bir tutku derecesinde olan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı. Atatürk’ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir. Milletini her şeyin ötesinde seven bir lider için milletinin yapması gereken şey de o lideri o ölçüde sevmek ve ona saygı duymaktır. 10 Kasım adında da olduğu gibi Atatürk’ü anma günüdür. Saygı ve minnet duyma günüdür. Türk milleti için böylesine büyük önem taşıyan bir günde, Türk Milleti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimize duyduğumuz minnetin bir göstergesi olması adına futbol müsabakalarından önce saygı duruşunda bulunulmasını beklerdik. Türkiye Futbol Federasyonu'nun böyle bir organizasyonu programlayarak, tüm futbol müsabakalarına bu hareketi yaymasını dilerdik. Ancak bunun gerçekleşmemesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Dünyanın saygı duyduğu bir liderin ölüm yıldönümünde gereken özveriyi göstermeyen Türkiye Futbol Federasyonu’nu kınıyorum.  " dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.