Kaya:Lozan Barış Antlaşması Türk Milleti'nin bağımsızlık belgesidir

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya :Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıl dönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm Lozan heyeti üyelerimizi ve bağımsızlık yolunda mücadele eden tüm kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

24 Temmuz 2019 Çarşamba 11:42
Kaya:Lozan Barış Antlaşması Türk Milleti'nin bağımsızlık belgesidir

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Barış Antlaşması, emperyalist güçlere karşı Kurtuluş Savaşımızla kazandığımız askeri başarıların diplomatik zaferle sonuçlandırıldığı; Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu ve Türk Milleti’nin bağımsız varlığının tüm dünyaca kabul edildiği bir hukuk belgesidir.

Lozan Barış Antlaşması, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri ve siyasi dehası, İsmet İnönü başkanlığındaki heyetimizin üstün diplomatik başarısıyla ulusumuzu Sevr'e mahkum etmeye kalkışan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir.

Bu tarihi antlaşma ile ülkemizin sınırları belirlenmiş, kapitülasyonlar kesin olarak kaldırılmış, yeni Türk Devleti ve Misâk-ı Millî, düşman ülkeler tarafından resmen kabul edilmiştir.

Aynı zamanda Türk Milleti olarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesi ezilen mazlum uluslara örnek olmuş cesaret ve umut aşılamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, “Bu antlaşma Türk milleti aleyhine asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr Anlaşmasıyla tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın ortadan kalkmasını ifade eder bir belgedir” sözleriyle Lozan Barış Antlaşması’nın Türk tarihi için önemine dikkat çekmiştir.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş belgesi Lozan Barış Antlaşması'nı anlamamak ve Lozan üzerinden milli kahramanlarımıza saldırıda bulunmak Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve Türk Milleti’nin birliğini inkar ederek emperyalist düşmanların Sevr cephesinde yer almak demektir.

17 yıllık AKP iktidarları bugün ülkemizi, “yurtta barış dünyada barış” ilkemizden uzaklaştırmış adeta emperyalistlerin taşeronu haline getirmiştir.

Dış politikadaki bariz hatalar nedeniyle komşularla sıfır sorun anlayışından bugün sorun yaşamadığımız komşumuzun kalmadığı bir sürece gelinmiştir.

Ekonomik çöküntüler ve yerli üretimi bitiren yanlış politikalar nedeniyle dışa bağımlılığımız artmış, ulusal bağımsızlığımız tehlike altına girmiştir.

Yaşanan tüm bu olumsuzlukları ancak milli kahramanlarımızın kararlı duruşlarını ve mücadelelerini örnek alarak ve Atatürk’ün ışıklı yolundan ayrılmayarak aşabiliriz.

Lozan Barış Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti var oldukça geçerliliğini koruyacak, özgürlük ve bağımsızlık ateşimiz sonsuza dek yanmaya devam edecektir.

Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıl dönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm Lozan heyeti üyelerimizi ve bağımsızlık yolunda mücadele eden tüm kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.