Mecliste dostluk buluşması

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda’yı ağırladı.

31 Ocak 2019 Perşembe 12:08
Mecliste dostluk buluşması

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Romanya Ankara Büyükelçisi GabrielŞopanda’yıtürkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırladı. Türkiye’nin Karadeniz üzerindeki en güçlü stretejik ortaklık ve tarihsel bağlara sahip olduğu ülkelerin başında gelen Romanya’nın Ankara Büyükelçisi GarielŞopanda’ya nazik ziyareti için teşekkür eden Salih Cora, “Karadeniz Bölgesi’nde askeri ve güvenlik alanında en yoğun iş birliği içinde bulunduğumuz ülke Romanya’dır. Bunun yanı sıra ekonomik ve ticari alanlardaki güçlü ilişkilerimiz, ikili işbirliğimizin en önemli unsurlarımızdan birisidir. Balkanlar’daki en büyük ticaret ortaklarımızdan olan Romanya ile 5.5 milyar dolar olan dış ticaret hacmimizi önümüzdeki dönemde 10 milyar dolara çıkarma hedefimiz için çalışmalara devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Romanya’da yaşayan soydaşlarımızın iki ülke arasındaki dostluk köprülerinin kurulmasında önemli rol oynadığının da altını çizen Cora şu ifadeleri kullandı: “Romanya devletinin, Türk ve Tatar Türkü soydaşlarımızın dillerini, dinlerini ve kültürlerini özgürce yaşamaları konusundaki yapıcı yaklaşımlarını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Cora, son olarak iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin artarak devam etmesi için karşılıklı ziyaretlerin sayısının arttırılması gerektiğini dile getirerek nezaketinden ötürü Romanya Ankara Büyükelçisi Sn. GabrielŞopanda’ya teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.