Milletvekili Kaya:30 Ağustos Zafer Bayramı "Türk Milletinin şanlı zaferi "kutlu olsun

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

29 Ağustos 2019 Perşembe 13:37
Milletvekili Kaya:30 Ağustos Zafer Bayramı "Türk Milletinin şanlı zaferi "kutlu olsun

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında  Bağımsızlık ve kurtuluş yolunda Türk Milleti’nin verdiği destansı mücadele, 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zafer ile tarih sayfalarına altın harflerle kazınmıştır. 

Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizzat yönettiği ve Kurtuluş Savaşı'mızın kesin bir zaferle taçlandırıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk milletinin emperyalist düşman işgalinden kurtulup; aydınlığa ve tam bağımsızlığa doğru inançla ilerleyişinin miladıdır.

Emperyalist işgale karşı savaşarak bize bağımsız bir ülke bahşeden ve Anadolu'yu bize vatan yapan atalarımıza minnet borçluyuz. 

Bu borcumuzu ödemek ve gelecek nesillere bağımsızlığımızı miras bırakabilmek için;

Vatanımızın hangi koşullarda kurtarıldığını ve kurulduğunu asla unutmamalıyız ve unutturulmasına da izin vermemeliyiz. 

Birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'ni tam bağımsız bir demokrasi ve hukuk devleti haline getirmeliyiz. Ekonomimizi güçlendirerek, üretmeli; ülkemizi eğitimde, sanayide, sağlıkta ve hayatın tüm alanında çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bunu ancak el ele verip çok çalışarak başarabiliriz.

Bu bilinçle, 30 Ağustos 1922’de yakılan bağımsızlık ve aydınlanma meşalesi ile yolumuzu aydınlatmaya ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerini kendimize rehber edinmeyi sürdüreceğiz.

Şanlı zaferimizin 97’nci yılında milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyor; Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için can veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.