Milletvekili Örs, Andımızda Türküm, doğruyum, çalışkanım denilmesinden neden rahatsız olunuyor?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM’de yaptığı basın toplantısında Danıştay’ın okullarda andımızın okunması kararına rağmen neden uygulanmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

08 Şubat 2019 Cuma 15:04
Milletvekili Örs, Andımızda Türküm, doğruyum, çalışkanım denilmesinden neden rahatsız olunuyor?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin  Örs, yaptığı açıklamada; “ Andımızın tekrar okullarda okutulması ile alakalı vermiş olduğumuz araştırma önergesine AK Parti ve HDP “hayır” oyu vermişlerdir. İYİ Parti ve CHP “evet” oyu vermiştir. MHP’deki arkadaşlarımız da “çekimser” kalmışlardır.

Burada sorgulanması gereken şudur; Türküm, doğruyum, çalışkanım denilmesinden neden rahatsız olunuyor? Bunu sorgulamak lazım. Millilik vurgusu yapan siyasi bir iktidarın andımız gibi bir metinden rahatsız olması söylemleri ile örtüşmemektedir. Ya iktidarın söylemlerinde bir hata var ya da millilik söylemlerinde samimiyet açısından tekrar gözden geçirilmelidir.

”TÜRKLÜK” kavramı asla ırkçılık değildir. Zaman Zaman milliyetçilikten bahsediyorlar ama andımız gibi bir metni uygulatmamak için hukuku ayaklar altına almaktan çekinmiyorlar.” dedi.

Andımız ile ilgili araştırma önergesine hayır oy verilmesinin metinde “Atatürk” isminin geçmesinden dolayı mı olduğunu soran Örs; “ Andımızda geçen “Ey Büyük Atatürk” sözüne mi  hassasiyetiniz? Bunun millete izah edilmesi gerekiyor.” dedi.
 

Son Güncelleme: 08.02.2019 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.