Muğla'nın Ula ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem

Muğla'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken halk büyük panik yaşadı. Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

23 Kasım 2017 Perşembe 09:39
Muğla'nın Ula ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 23.22’de merkez üssü Muğla’nın Ula ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

Muğla’da artçı sarsıntılar devam ediyor

Saat 23.22’de merkez üssünü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi.
 

 5.0 büyüklüğündeki deprem Ula ve çevresinde kısa süreli paniğe yol açtı

 Bugün saat 23.22'de meydana geldi. Yerin 12.19 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ula ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 5.0 olarak tespit etti. Ula ilçe merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedilen depremin ardından AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri inceleme yapmak üzere bölgeye hareket etti.


Deprem 2 evde hasar oluşturdu

Muğla’nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde iki evde çatlaklar oluştuğu bildirildi. 

Saat 23.22’de merkez üssü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen 1 saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 10 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Ula ilçesi ve çevresinde kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne sadece merkez üssü Arıcılar Mahallesi’nden arama yapıldığı ve iki ayrı evde çatlaklar oluştuğunun ihbar edildiği öğrenildi.

Gelen ihbarın adından AFAD İl Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 4 ekip inceleme yapmak üzere Arıcılar Mahallesi’ne hareket etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.