Taşerona dev oyun

Kadro alan taşeronlar zorla emekli mi ediliyor?

26 Ekim 2018 Cuma 09:07
Taşerona dev oyun

“Geçmişten hak kaybınız olmayacak” denilerek kadroya alınan taşeron işçiler, sözleşmedeki maddeye dayanılarak zorla emekli ediliyor iddiası gündeme bomba gibi düştü

DAYANAK O MADDE

Kadro başvurusunda bulunan ve hak eden taşeron işçilerin bazı kurumlarda emekli olmaya zorlandığı iddia ediliyor. Emekliye ayrılan çalışanlara da ‘Geçmişe dönük izin hakların artık yok’ denilirken, gerekçe olarak ise kadroya geçiş esnasında imzalanan belgelerdeki ‘Tüm haklarımdan feragat ediyorum’ maddesinin gösterildiği ileri sürüldü.

DERHAL SON BULSUN

Kadro aldığını sevinen taşeron işçilerin zorla emeklilik ile iyice zora girdiğini belirten işçiler, “Bu haksız ve hukuksuz uygulama derhal sonlandırılmalıdır. Çoluk çocuğumuzun rızkına göz dikilmesin” dedi. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, işçilerin tüm haklarının saklı kaldığını, kimsenin mağdur olmayacağını söylemişti.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.