Trabzon'da kazananlar belli oldu

31 Mart yerel seçiminde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhur ittifakının adayı Murat Zorluoğlu Kazanırken Ortahisar Belediye başkanlığını yeniden Ahmet Metin Genç kazandı.

01 Nisan 2019 Pazartesi 08:44
Trabzon'da kazananlar belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ardından gerçekleşen ilk yerel seçimde Trabzon, Cumhur İttifakı’na güçlü destek verdi. Büyükşehir’de Murat Zorluoğlu dönemi başlarken Ortahisar’da Ahmet Metin Genç yeniden halktan yetki aldı

Tüm Türkiye gibi Karadeniz de gelecek 5 yıllık yöneticilerini seçti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı halkın yüzde 63,80’lık desteğini alan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Murat Zorluoğlu oldu. Rakibi, Millet İttifakı İYİ Parti Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy ise yüzde 30 oy aldı. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Saka ise yüzde 2,88’de kaldı.

ORTAHİSAR

Doğu Karadeniz’in en büyük ilçesi olan Ortahisar’da da zafer Cumhur İttifakı’nın oldu. Mevcut belediye başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç, yüzde 58’lik oy oranı ile yeniden Ortahisar Belediye başkanı seçildi. Millet İttifakı’ndan CHP’li rakibi Mimar Salih Akyüz ise oyların yüzde 35’ini alabildi.    

TRABZON İLÇELER

Trabzon’un ilçelerinde de kıran kırana bir yarış yaşandı. En büyük depremin yaşandığı ilçe ise Yomra oldu. İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, ilçede 15 yıldır belediye başkanlığı koltuğunda oturan AK Partili İbrahim Sağıroğlu’nu devirdi. Bıyık, Yomralılardan yüzde 55 destek görürken mevcut başkan Sağıroğlu ise oyların yüzde 42’sini aldı.

İŞTE İLÇELERDE KAZANAN İSİMLER

Akçaabat: Osman Nuri Ekim (AK Parti)

Araklı: Recep Çebi (AK Parti)

Arsin: M. Sait Gürsoy (AK Parti)

Çaykara: Hanefi Tok (AK Parti)

Maçka: Koray Koçhan (AK Parti)

Of: S. Salih Sarıalioğlu (AK Parti)

Sürmene: Rahmi Üstün (AK Parti)

Tonya: Osman Beşel (AK Parti)

Vakfıkebir: Muhammet Balta (AK Parti)

Yomra: Mustafa Bıyık (İYİ Parti)

Beşikdüzü: Ramis Uzun (CHP)

Şalpazarı: Refik Kurukız (MHP)

Çarşıbaşı: Mümin Nuhoğlu (MHP)

Dernekpazarı: Mehmet Aşık (AK Parti)

Düzköy: Yılmaz Ankara (AK Parti)

Hayrat: Mehmet Nuhoğlu (Bağımsız)

Köprübaşı: Ali Aydın (AK Parti)

Son Güncelleme: 01.04.2019 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.