Türkiye'de koronadan ölenlerin sayısı 108'e yükseldi

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 108'e yükselirken, bugün yapılan 7 bin 641 test sonucu, bin 704 yeni tanı kondu.

29 Mart 2020 Pazar 11:40
Türkiye'de koronadan ölenlerin sayısı 108'e yükseldi

Türkiye'de, koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin verilerin Sağlık Bakanlığı'nın web sayfasında güncellendiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sayfasında güncellenen verilere göre, bugün 1704 yeni tanı kondu.

16 HASTA DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüse yenilerek bugün 16 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Bu sonuçlarla can kaybı 108'e yükseldi.

7 BİN 641 TEST YAPILDI, BİN 704 TANI KONDU

Bugün, 7 bin 641 test yapılırken, bin 704 yeni tanı konuldu. Böylece hasta sayısı 7 bin 402'ye ulaştı.

TOPLAM TEST SAYISI 55 BİNİ GEÇTİ

Ayrıca ilk günden itibaren yapılan test sayısı 55 bin 464'e ulaşırken, tedavi olarak taburcu olan hasta sayısı da 70'e çıktı.

"SÜRECİN EN ÖNEMLİ TOPLANTISI.."

Bakan koca verilerin üncellendiğini duyurduktan sonda, daha önce defalarda dile getirdiği uyarıları tekrarladı. Koca,  "Bilim Kurulu'muzla sürecin belki de en önemli toplantısını yaptık. Geliştirdiğimiz yaklaşım şu olmuştur: Hastalık, bulunduğu sınırlar içinde tecrit edilmeli, sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir. 83 Milyon için önerdiğimiz tedbir, sınırlar konmuş bir hayat tarzıdır.

"YENİ BİR MÜCADELE YÖNTEMİ.."

Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor. Hastalığın önünü keseceğimize inanıyorum. Halkımızın, alınan tedbirlere uyması, işin üstesinden gelmemizi kolaylaştıracaktır.

"HERKES VİRÜS TAŞIYORMUŞ GİBİ DAVRANMALI"

Herkes kendisi virüsü taşıyormuş gibi davranmalı. Başkalarıyla temasını bu varsayıma göre sınırlandırmalı. Bu dönemde, mümkün mertebe kendimizi evde izole etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.