UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,24 Ocak 1993’te aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hain bir suikast ile kaybettiğimiz Cumhuriyet ve demokrasi mücadelemizin yiğit kalemi Uğur Mumcu’yu ve 24 Ocak 2001 tarihinde karanlık güçlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Diyarbakır’ın sevilen aydınlık yüzü Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı saygı ve rahmetle anıyorum dedi.

23 Ocak 2020 Perşembe 12:57
UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,Cumhuriyet ve demokrasi mücadelemizin yiğit kalemi Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993’te aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hain bir suikast ile kaybettik. Yine Diyarbakır’ın sevilen aydınlık yüzü Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memurumuz 24 Ocak 2001 tarihinde karanlık güçlerin hain saldırısı sonucu şehit edildiler.

İlkeli ve cesur gazeteciliğin, tam bağımsız Türkiye’nin, gericiliğe karşı mücadelenin simge isimlerinden Uğur Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle karanlık örgütlere karşı cesaret ve kararlılıkla dik durmuş, bu yüzden de hedef olmuştur.

Aynı ilkeleri savunan ve çalışma hayatına da yansıtan polis müdürümüz Okkan da Atatürkçü ve Demokrat kişiliği ile öne çıkan bir isimdi, hain terör örgütlerince katledildi.

Her iki cinayetin de üzerini örten sis perdesi, aradan geçen uzun yıllara rağmen aralanamamıştır. Tıpkı diğer saldırıya uğrayan Türkiye’nin Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Demokrasi mücadelesi veren aydınlık yüzlerinde olduğu gibi, bu cinayetlerin de üzeri örtülmüştür.

Türkiye’de 27 yıl öncesine göre değişen pek fazla bir şey yoktur. Geçmişte demokrasiden laik, çağdaş devletten ve cumhuriyet devrimlerinden yana olan gazetecilerimiz ve aydınlarımıza yapılan haksızlıklar bugün şekil değiştirmiş, AKP iktidarının baskı ve hukuksuzluklarına dönüşmüştür.

Aydınlanma savaşçısı Uğur Mumcu’nun da vurguladığı gibi, “Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez.” Bu ülkede Uğur Mumcu gibi devrimci aydınlarımızın katillerinden elbet bir gün hesap sorulacaktır. Buna yürekten inanıyor ve o günlerin gelmesi için mücadele etmeye devam ediyoruz. Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ın acısını halen yüreğimizde yaşıyor, tüm devrim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.