26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla bir açıklama yaptı.

26 Haziran 2018 Salı 12:33
26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ,Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirme konusundaki kararlılığını vurgulamak amacıyla, 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirlemiştir.

Bağımlılık, bir maddenin yaşamı ve sağlığı olumsuz etkilemesine rağmen kullanımına devam edilmesidir. Maddeyi sağlamak, kullanmak ya da bırakmak için büyük zaman harcama; madde kullanım nedeni ile sosyal, mesleki ve kişisel etkinliklerin azalması veya bırakılması; madde kesildiğinde veya azaltıldığında yoksunluk belirtilerinin ortaya çıkması; fiziksel veya ruhsal problemlere rağmen madde kullanımını sürdürmek madde bağımlılığının temel ögeleri arasında yer alır.

Önemli bir halk sağlığı problemi olan uyuşturucu ile mücadelede ana unsur, uyuşturucu maddeye ulaşılabilirliğin engellenmesidir. Uyuşturucu ile mücadelede temel amaç uyuşturucu maddeyle hiç tanışmamış kişilerin korunmasıdır. Ayrıca uyuşturucu madde kullanan kişilerin danışmanlık, arınma, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, tedavilerinin sağlanması ve bireylerin sosyal hayata yeniden kazandırılması mücadelenin vazgeçilmez unsurlarıdır.

2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Eylem Planı ve Strateji Belgesinde “Toplumu her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmak” nihai amaç ve bu nihai amaca yönelik gösterge ve hedefler belirlenmiş olup, ulusal düzeyde çalışmalar devam etmektedir ve bu doğrultuda yaptığımız faaliyetlerle bağımlılık ile mücadelede İl Sağlık Müdürlüğü olarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm ailelerin yanında ve destekçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Tüm halkımızı daha parlak bir gelecek için bağımlılıkla hep birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.