Ak Partili Başkan Adaylarından Tüfad'a ziyaret

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Başkan adayı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Trabzon Futbol Antrenörleri Derneğini ziyaret etti

19 Şubat 2019 Salı 13:00
Ak Partili Başkan Adaylarından Tüfad'a ziyaret

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Başkan adayı Murat Zorluoğlu ,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş  Trabzon Futbol Antrenörleri Derneğini ziyaret ederek, başkan Hayrettin Tekelioğlu’ndan dernek faaliyetleri ve kentte belediye iş birliğiyle yürütülebilecek projeler hakkında bilgi aldı.

Trabzon’un sporla, daha çok da futbolla anılan bir şehir olduğunu kaydeden Zorluoğlu, “İlimizde spor altyapısı hazır. Nasip olur da belediye başkanı seçilirsek, şüphesiz en önemli çalışma alanlarımızdan birini gençlik, çocuklar ve spor oluşturacak. Burada zaten bunun bir geçmişi, kültürü ve altyapısı var. Dolayısıyla birçok şey hazır. Amatör spor kulüpleri ve sporcu sayısı bakımından binlerle ifade edilen bir şehirden söz ediyoruz. İyi ki de böyle. Bunun üzerine yeni şeyler inşa edeceğiz” dedi. Sporda yerel anlamda yeni projelere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Zorluoğlu, “Mevcut tesisleri ihya ederek, yeni projeler de hayata geçirmemiz gerekiyor. Amatör spor kulüpleriyle görüştüğümüzde sıkıntılarını aktardılar. Bunları bir an önce çözebilmemiz gerekiyor. Sizlerin de sorunlarını dinledik. Zaman içerisinde hepsi çözülür yeter ki; karşılıklı fikir alışverişiyle olaya yaklaşalım. Elazığ ve Van valiliklerim döneminde en çok bir araya geldiğim camia; spor camiasıdır. Sizlere çok özel destekler sunacağız” diye konuştu.Sporun, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en güvenli yolu olduğunu ifade eden Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Başkan adayı Murat Zorluoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:“Sağlıklı nesiller yetiştirme anlamında da sporun anahtar rol oynadığını hepimiz biliyoruz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde çok güzel çalışmalarımız olacak. Trabzon adının ulusal hatta uluslararası alanda bilinir hale gelmesinde Trabzonspor’un çok büyük katkısı var. Trabzonspor şehrimiz için çok büyük bir reklam aracı. Tanıtımımıza çok büyük katkı yapıyorlar. Bu anlamda Trabzonspor’a destek mahiyetinde projelerimiz de olacak. Öte yandan bu kadar değerli insanların bir arada bulunduğu bir derneğin fahri üyesi olmak benim için bir onurdur. İnşallah sizlerle tekrar bir araya gelip ilimizin spor ve futbolla ilgili meselelerini konuşacağız. Spor camiasına, açık destek veriyoruz. Bunu da uygulamalarımızda hep birlikte göreceğiz.”

Trabzon'u spor kenti olarak niteleyen Başkan Genç, başta amatör kulüpler ve bireysel sporcular olmak üzere birçok alanda sportif faaliyetlere destek verdiklerini söyledi. Başkan Genç, " Futbol ön planda olmak üzere Trabzon için sporun anlamını ve önemini çok iyi biliyoruz. Bu şehir spor sevdalısı bir şehir... Bu anlamda amatör spor kulüplerimize ve bireysel sporcularımıza  destek oluyoruz. Çocuklarımızın sportif faaliyetlere yönelmesi için Yaz Futbol Okulu, Oryantiring şampiyonası gibi pek çok projeyi hayata geçirdik. Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok turnuvaya sponsor olduk.  Diğer yandan yüzme kursları açarak deniz kenti Trabzon'da çocuklarımıza yüzmeye öğretiyoruz. Gençlerimizin ruhi ve fiziki gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Amatör spor kulüplerimizin ve bireysel sporcularımızın ekipman ihtiyaçları noktasında ciddi talepleri oluyor. Bunları yerine getirmeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin yaz aylarında futbolla vakitlerini değerlendirmeleri için Yaz Futbol Okulu açıyoruz. Burada antrenörler eşliğinde çocuklarımıza futbol eğitimi veriyoruz. Çok güzel bir etkinlik oluyor. Hem maddi anlamda hem de fiziki anlamda gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Burada yeni arkadaşlıklar, dostluklar kuruyorlar." ifadelerine yer verdi.

TÜFAD Trabzon Başkanı Hayrettin Tekelioğlu ile ise Ortahisar Belediyesi'nin sportif faaliyetlere desteklerinden son derece memnun olduklarını belirterek, "Başkanımızın spora olan ilgisini yakinen biliyoruz. Spora ve sporculara desteğine yakından şahidiz. TÜFAD olarak bizim de birçok projemiz oluyor. Bunları hayata geçirmek yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda da Ortahisar Belediyesi'nin çok büyük desteklerini gördük. Bundan sonra da aynı yerel yönetimlerle işbirliği yaparak birçok projemizi hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Tekelioğlu, Zorluoğlu ve Genç’e, Türk Milli Takımının ilk formasının tasarımıyla hazırlanmış birer forma hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.