Akçaabat'ın yüzü gülecek

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut ,alçak gönüllülüğü, sevgiyi, saygıyı esas aldıklarını belirterek “Ben Akçaabat’a ağabey, evlât, kardeş olmaya geliyorum. Büyüklerimin Osman evlâdı, küçüklerimin Osman ağabeyiyim” dedi.

26 Mart 2019 Salı 10:01
Akçaabat'ın yüzü gülecek

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut, önemli projeleri hayata geçireceklerini, ilçede değişimi ve dönüşümü gerçekleştireceklerini belirtti ancak en önemli projesinin sevgi olduğunu söyledi. Sevginin yeryüzündeki en güçlü onarıcı ve tetikleyici güç olduğunu vurgulayan Akbulut “İlçemizi yaşanabilir bir ilçe hâline getirmek için ekibimizle tüm projelerimizi hızlıca hayata geçireceğiz.” dedi. “Var oluş amacımız önce Allah’a hayırlı bir kul, sonra milletimize hayırlı bir evlât olabilmektir.” diyen Akbulut önemli açıklamalar yaptı. İşte Akbulut’un o sözleri:

AKÇAABAT’TA SEVGİYİ BÜYÜTECEĞİZ

Akçaabat’ta sevgiyi büyüteceğiz. Sokağa çıktığımızda birbirine gönül dolusu gülümseyen insanımızı görmeyi özledik. Hepimizin birçok konuda sayısız sorunları var. Bunların çoğu da ekonomimizle ilgili, bunu biliyoruz. Onun için sevgimizi büyütmenin bir ayağı da gelirlerimizi arttırmaktan geçiyor. Standartlarımız yükseldikçe mutlu yüzler artacaktır. Biz bu tablo için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. İstihdamın artması için birçok projemiz var. Sadece yaylalarımızdaki potansiyeli değerlendirsek dahi yüzlerce hemşerimize derman olur. Ben ailenizden biriyim, beni böyle kabul edin. Ve söz veriyorum bu duruşumu hiç bozmayacağım.

HER KESİME ÖZEL PROJELER

Hemşerilerimiz Akçaabat’ta yaşamaktan yorulmayacak. Sokaklarında rahat gezilen, tüm vatandaşlarımızın rahatlıkla istediği yere gidebildiği ve yaşamını renklendirebildiği bir ilçe hayalimiz var. Bunu hayata geçireceğiz. Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz için özel projelerimiz var. Bilhassa kadınlarımızı hayattan koparmayacağız. Narin Eller projemizle kadınlarımızın el emeği göz nuru olan elişlerinin, yöre meyve ve sebzelerimizden üretilen mamullerin ilçemizde ve diğer illerde faaliyet gösteren Trabzon’a bağlı derneklerimiz ile iş birliği içerisinde satılabilmeleri için pazar oluşturacağız. Ürünlerimizi marka yapmak konusunda kararlıyız. Mahallelerimizde kadınlarımıza özel spor salonları ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirecekleri lokaller yapacağız. Bununla da sınırlı kalmayacağız, Çalışma mecburiyeti olan annelerimiz için İlçemizin 3 bölgesinde belediyemiz bünyesinde kreşler kuracağız. Çocuklarımızın güvenilir bir ortamda üst düzey bir eğitim alabilmesini sağlayacağız.

AYRICALIK OLUŞTURMAYACAĞIZ

Toplumun hiçbir kesimini dışlamadan, ayrıcalıklı kesimler oluşturmadan herkese dokunacağız. Projelerimiz hazır. Yalnızca bu projeleri gerçekleştirecek desteğe ihtiyacımız var. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta bu desteği de Akçaabatlı vatandaşlarımız bize verecek ve biz de onların sorunlarını İYİ belediyecilikle çözeceğiz.

ÇOCUKLARLA ÖZEL İLGİ

En hassas olduğumuz konulardan bir tanesi de çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine katkı sağlayabilmektir. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin geleceğidir. Projelerimiz arasında onlara eğitim desteği vermenin yanında kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor tesisleri yapmak, yeteneklerine göre spor dallarına yönlendirerek sağlıklı bir büyüme süreci geçirmelerini sağlamak da var. Yaklaşık iki yıldır aktif olarak sahadayım ve en büyük sloganım çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizdir. Yavrularımıza hayvancılığın önemi, yerli tohum, yerli üretim gibi eğitimlerin de verileceği sanat atölyeleri ile desteklenmiş Çocuk Köyleri hayal ettik, projelendirdik. Hayata geçirmek nasibimiz olsun inşallah.

PROJELERİMİZİ SEVGİYLE HAZIRLADIK

Projelerimizin tamamı insan odaklı ve sevgiyle hazırlandı. Proje ekibimiz günlerce projelerimiz için çalıştı. Projelerimizi yazdığımız kitapçığı tüm Akçaabatlılara ulaştırıyor ve basınla zaman zaman paylaşıyoruz. Burada hepsini anlatmak biraz zor... O nedenle birkaç tanesinden söz etmek isterim. Bunlardan biri “Akçaabat Korupark” projemiz… Bu projemizle hemşehrilerimize hem güzel bir yaşam sunmak hem de sporu tüm kesimlere yaymak istiyoruz. Akçaabat’ta projemizde belirttiğimiz alanda bir Korupark yapacağız. Doğal yapısını bozmadan ağaçların altında yürüyüş, dinlenme ve koşu parkurları olacak. Vatandaşlarımız doğanın huzurunda keyifle spor yapacak, dinlenecek… Akçaabatlı mutlu olacak.

HALKA TEPEDEN BAKMAYACAĞIM

Halka tepeden bakmayacağım. Yetişme tarzımız, hayat felsefemiz zaten buna aykırı. Hemşehrilerimle iç içe olacağım. Şatafat ve israftan kaçacağım. Bazı vatandaşlarımızla “Yalnızca seçimlerde geliyorsunuz, daha sonra yoksunuz” diye sitemleri duyuyoruz. Haklılar, çünkü bu zamana kadar böyle örneklerle karşılaştılar. Ama biz öyle değiliz. 5 yıllık görev sürecimiz var. Seçim öncesi 1 ay yoğun tempoyla vatandaşlarımıza gidip hem onları hem kendimizi yormaktansa 5 yıl boyunca belli aralıklarla vatandaşlarımın ayağına gider sorunlarını dinler, çözümlerini bulmaya çalışırız. Bu hem vatandaşlarımız için hem de bizim için daha kolay ve doğru olandır.

OTOBÜSE BİNDİĞİMDE VATANDAŞLAR ŞAŞIRDI

Seçim çalışmalarımızı yürütürken zaman zaman belediye otobüsüne bindim. Bindiğimde vatandaşlar çok şaşırdı. Ama bir o kadar da sevindi. Bana “Başkanım seçildikten sonra da böyle zaman zaman otobüste yolculuk yapacak mısınız?” diye sordular. “Ben halkın içerisinden geldim. Halk adamıyım. Halkımla beraber olmak bana mutluluk veriyorum. Elbette yine yapacağım.” dedim. Bunu yaparak ancak vatandaşlarımla daha iyi iletişim kurabilir, onları dinleyebilir, onlarla hasbihâl edebilirim. Elbette resmî makamlarda da hemşehrilerimizi dinleyeceğiz ama otobüste, sokakta, evindeki samimiyeti makamda yakalayamayız. Mahalle mahalle dolaşıp halk günleri yapacağız. Belediyemizin kapısı da sonuna kadar açık olacak.

BEN BİLİRİM ANLAYIŞINDA OLMAYACAĞIZ

Biz diyeceğiz, ben demeyeceğiz. ‘Ben bilirim’ anlayışında olmayacağız. Bunun için de “Gelin Akçaabat’ımızı birlikte yönetelim” dedik. Bunun sadece bir slogan olmadığını göreve gelirsek göreceğiz. Hızlı çözüm için planı olmak şart. İlçemizin ekonomik kalkınmasına engel olmayacağız. İlçemizi çirkin bir yapılaşmaya maruz bırakmayacağız. Özellikle Akçaabat’ımızı trafik keşmekeşine hapsetmeyeceğiz. Otopark sorununu en kısa sürede çözeceğiz.

SAHİLLERİMİZİ YOK ETTİRMEYECEĞİZ

Güzel ilçemiz Akçaabat’ımızın sahillerini yok ettirmeyeceğiz. Çocuklarımızı denizsiz büyütmeyeceğiz. Sahillerimizi, birilerinin dayatmasına kurban etmeyeceğiz. Yıldızlı’daki doğal koya yapılması planlanan bir kanalizasyon arıtma tesisi var. Büyükşehir Meclisinde kararı alındı. Ne yazık ki Akçaabat’ın hakkı savunulamadı. Biz Akçaabatlı hemşehrilerimizden alacağımız güçle o projeye hayır diyeceğiz. Ayrıca bir proje daha var. Akçaabat’ımızın sahili doldurularak yol yapılacak. Kavaklı’dan başlayıp Beşirli’ye kadar sahilimiz mahvedilerek yol geçirilmek isteniyor. Akçaabatlının denizle bağı daha da koparılmak isteniyor. O bağın kopmasına müsaade etmeyeceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.