Akyüz:1 Nisan'dan itibaren başlıyoruz

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz,Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun yerinde yeniden yapılması için 1 Nisan’dan itibaren spor kulüplerinin de desteğini alarak bir mücadele başlatacaklarını söyledi. 

20 Mart 2019 Çarşamba 16:59
Akyüz:1 Nisan'dan itibaren başlıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, seçim çalışmalarını CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Trabzon Emekliler Derneği Trabzon Şubesi, Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği, Trabzon Sanatevi Derneği ve Tabakhane Sokağı esnafı ziyaretleri ile sürdürdü. 
Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği’nde Dernek Başkanı Hayri Tekelioğlu ile görüşen Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun yerinde yeniden yapılması için 1 Nisan’dan itibaren spor kulüplerinin de desteğini alarak bir mücadele başlatacaklarını söyledi. 
ELEKTİRİĞİMİZİ, SUYUMUZU KESTİLER
Bu mücadelede Belediye Başkan Adayı Akyüz’e destek vereceklerini ifade eden Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği’nde Dernek Başkanı Hayri Tekelioğlu, “Akyazı dolgu alanına futbol sahaları yapılınca “Artık Trabzon’a tesis yapmaya gerek yok” gibi bir görüş ortaya çıktı. Dolayısıyla biz Yavuz Selim Sahası ve Avni Aker’den ümitli değiliz. Orası yıkıldı. Keşke Avni Aker kalsaydı, tarihe tanıklık etmiş bir stadyumdu, zemini değiştirilirdi, tribünleri yenilenirdi, büyük bir hizmet olurdu. Bizim derneğimiz de oradaydı. Biz çok direndik oradan çıkmamak için. Ama üst düzey yöneticiler sanki TOKİ memurları gibi derneğimizin elektriklerini, suyunu kestiler, orada durmanın da bir anlamı kalmadı. Kimseye bilgi vermeden bu işleri yaptılar. Bizim devletle 30 yıllık protokolümüz vardı ama sonuçta hiçbir şey elde edemedik. Mücadelemiz sonuçsuz kaldı” ifadelerini kullandı.  
SAHAMIZI, SALONUMUZU GERİ İSTİYORUZ
Trabzon’un spor kimliğini yansıtan bu bölgenin aynı özelliğini geri kazanması için mücadele edeceklerini vurgulayan Belediye Başkan Adayı Akyüz, “Mimarlar Odası Başkanıyken hukuki mücadelemizi sürdürdük ancak bizim mücadelemiz de sonuçsuz kaldı. Aslında 20-30 Trabzon genciyle Akyazı dolgu alanının önünde eylem yapıp, dozerlerin önüne yatacaktık ve Avni Aker’i kaybetmeyecektik. Biz bunu yapamadık. Trabzonlu varlıklarını kaybedince bu varlıklarının değerini anlıyor. Salon sporları ve amatör futbol çok büyük darbe yedi. Mücadelemizi spor kulüplerinin de desteğini alarak sürdürelim. Yavuz Selim Sahası’nı ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nu yerinde yeniden daha modern bir şekilde yaptıralım” dedi. 
AVNİ AKER’İN YERİNDE 15 KATLI REZİDANSLAR OLACAKTI
Konuyla ilgili açıklama yapan ASKF Başkanı Cahit Erdem ise “Mevcut belediye başkanlarının 2 bin kişiye iftar yemeği verdikleri saha için biz mücadele ettik. Şimdi 2 bin kişilik iftar verecekleri yer de kalmadı. Bizim mücadelelerimiz sonucunda sadece o alanı rezidans olmaktan kurtarmış olduk. İlk projelerinde Avni Aker’in yerinde 15 katlı rezidanslar vardı” dedi.  
SEMT SAHALARI YAPILACAK
Modern iki tane semt sahası için yer önerisi isteyen Belediye Başkan Adayı Akyüz’e Trabzon Futbol Antrenörleri Derneği’nde Dernek Başkanı Hayri Tekelioğlu, Erdoğdu Mahallesi ve Beşirli Mahallesi’ni önererek “Beşirli’de Trabzon Büyükşehir belediyesine ait iki tane futbol sahası var ama halısı gitmiş, demirleri pas tutmuş, soyunma odaları yok. Biz burayı Antrenörler Derneği olarak istiyoruz” dedi.  
KEŞKE SİYASETÇİLER SANATÇILARIN AÇTIĞI YOLDAN GİDEBİLSELER
Trabzon Sanatevi Derneği’ni ziyaret eden Belediye Başkan Adayı Akyüz, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. Sanata ve sanatçının her zaman yanında olacağı sözünü veren Akyüz, “Trabzon çok dirençli bir kent. Bu kadar olumsuz koşullarına rağmen, sanatla, kültürle uğraşan, zenginliği olan bir şehir bulamayız. Bu şehrin toprağında, kültüründe sanat var. Bu hemen bir günde oluşmamış. Bu şehrin medeniyet tortularına baktığımız hepimizin üzerine bir tortu gelmiş ve etkilenmişiz. Bu kadar zor koşullarda, birçok sanat dalının yaşatılıyor olması inanın müthiş bir şey. Bizi yönetenlerin bu değerlerin farkında olduğunu düşünmüyoruz. Bir gösteri, bir konser olacak, sanat derneklerinden ücret istiyorlar. Kentin kültürünü, sanatını yaşatıyorlar bu insanlar ve sen bu insanlardan ücret alıyorsun. Yerel el sanatlarının üretildiği ve sergilendiği Alacahan da aynı dertten mustarip. Benim eşim de resim yapıyor, sergi açıyor. Onun yaşadığı zorluklardan, sanatçıların yaşadığını zorlukları biliyorum.  Sanatçılarımızdan bırakın ücret talep etmeyi belediyenin kendisinin sponsor olması lazım. “Bu zorluklar mı acaba sanatı bu kadar yaşatıyor?” diye de sormadan edemiyoruz. Kültür, sanat şehriyiz, zenginliklerimiz, birikimlerimiz bizim en önemli varlıklarımız. Biz bunları öne çıkarmalıyız. Her koşulda sanatın, sanatçının yanındayız, bu şehrin tanıtılması için elimizden geleni yapacağız, mevcut salonları koruyacağız ve yeni alanlar yapacağız. Tiyatro binasına ihtiyacımız var. Ulusal bir proje yarışması düzenleyerek yerinde yapılmalı. Kent belleği dediğimiz şey bu dur. Orada bir ayak izi var. Yeni tiyatro binasının yapılacağı yerde sergi alanları da oluşturulabilir. Sanatçılar siyasetçilerin peşinden gidiyor, keşke siyasetçiler sanatçıların açtığı yoldan gidebilseler çok daha dünya kurmuş oluruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.