Akyüz:Kırsal mahallelerimizden göçü geri çevireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, Kırsal mahallelerimizden göçü geri çevireceğiz dedi.

28 Ocak 2019 Pazartesi 14:40
Akyüz:Kırsal mahallelerimizden göçü geri çevireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, seçim çalışmalarına Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı Sayvan, Pınaraltı, Yeşilvadi mahallelerinde devam etti. 
Köylerde üretimin azaldığına, hayvancılığın ve tarımın bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Başkan adayı Akyüz, “Gençlerimiz işsiz. Çiftçimiz ürününü maliyetin altında satınca ne yapıyor üretim yapmaktan vazgeçiyor.  Böyle olunca kırsaldan şehirlere göç ediyor. Ortahisar Halk Süt Projesi ile bu göçü tersine çevireceğiz. Belediye garantisiyle vatandaşımızdan peşin parayla sütünü evinden alacağız ve halkımıza doğal sütü ulaştıracağız. Kırsalda tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticiyi böyle teşvik edeceğiz. Yaklaşık 60 bin kişiyi istihdam edecek büyük bir proje ile hem kırsaldaki yurttaşımız kazanacak hem de vatandaşımız şehirde sağlıklı, doğal ürüne kolayca ulaşacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.