Akyüz:Pazarkapı esnafının hali ne olacak?

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, Ortahisar İlçe yöneticileri ve partililerle birlikte Pazarkapı esnafını gezdi. Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan adayı Akyüz, kentsel dönüşüm kapsamına alınan Pazarkapı'da esnafın mağduriyetinin görmezden gelindiğine dikkat çekti.

27 Ocak 2019 Pazar 12:10
Akyüz:Pazarkapı esnafının hali ne olacak?

PAZARKAPI ESNAFININ HALİ NE OLACAK?
Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesi'nde esnafı ziyaret eden Başkan adayı Mimar Salih Akyüz, Pazarkapı esnafının isyanına kulak verdi. 
Kadınlar Pazarı ve çevresinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olması sonucunda buradaki dükkanlara ne olacağı belirsizliğini korurken Pazarkapı esnafı isyan etti. Başkan adayı Salih Akyüz'e mağduriyetlerini anlatan Pazarkapı esnafı, "Biz mülkiyet hakkımızı elimizden aldılar. "Çıkın yerimizden" deyip bize yer göstermiyorlar. Yaklaşık 400 esnaf burada mağdur olacak. Bu esnafın çalıştırdığı insanlar ve aileleri de mağdur olacak" dedi. Pazarkapı esnafının mağduriyetini birlik olarak dile getirmesi gerektiğini söyleyen Başkan adayı Akyüz, "Trabzon, kamuoyunda tartışılmadan, düşünülmeden, ihtiyaç dışı, insanların mağduriyeti gözetilmeden yapılan yatırımların bedelini ödüyor. Esnafımızın yanındayız, biz kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

ESNAF KRİZLE BOĞUŞUYOR
Pazarkapı esnafı bir taraftan elindeki dükkanını kaybetme korkusu yaşarken, diğer taraftan da ekonomik krizle mücadele ettiklerinin bilinmesini istedi. Ekonomik krizin hemen her sektörü etkilediğinden dert yanan Pazarkapı esnafı, "Artık 'DUR' demenin vakti geldi" diyerek mevcut sisteme ve yönetime tepki gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.