Akyüz:Trabzon 2 dönemini kaybetti buna dur demeliyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, Değirmendere esnafının desteğini istedi.

05 Şubat 2019 Salı 12:56
Akyüz:Trabzon 2 dönemini kaybetti buna dur demeliyiz

Ak Parti belediyeciliğinden hizmet alamadıklarını belirten  Değirmendere esnafı CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Salih Akyüz’ün projelerini dinleyince asık yüzler güldü.Akyüz, Her gittiği yerde esnaf tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. 
Bir esnaf, ekonomik kriz nedeniyle iş yapamadığını anlattıktan sonra, “Sizin gibi güzel insanlar güzel yerlere gelsin ki, bizim için de güzel olsun” diyerek Ak Partili belediyeden hizmet alamamaktan yakındı.  

ÇOK PERİŞANIZ,  BUNLARDAN BİZİ KURTARIN

Mahallede lokanta işleten bir esnaf ise ekonomik kriz nedeniyle iş yapamadığını belirterek. “18 liraya ilk defa dolmalık biber aldım şok oldum! Kiramı, elektrik faturamı ödeyemiyorum. Çok perişanız,  bunlardan bizi kurtarın” diye dert yanarken, bir başka esnaf ise, “6 aydır bu dükkanıma adam gelmiyor” diye tepki gösterdiler.
Esnafın derdini dinleyen CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, esnafın ekonomik kriz nedeniyle perişan olduğunu belirtti. Akyüz, “Ekonomi uçacak dediler ekonomi baş aşağı gitti. Zamlar nedeniyle vatandaşın alım gücü, yaşam kalitesi düştü. Bu böyle olunca da esnaf iş yapamaz noktaya geldi” diye konuştu. 

GENÇLER TRABZON’DAN KAÇMAK İSTİYOR

Sokağımızı, mahallemizi cazip hale getireceğiz ki, şehrimiz sevilsin ifadelerini kullanan Mimar Mehmet Salih Akyüz, “Önceden Eskişehir’de oturan vatandaşımız güzel bir şehir görmek için Trabzon’a gelirdi. Şimdi orada bir belediye başkanı var Yılmaz Büyükerşen 10 yılda Eskişehir’i dünya kentleri arasına soktu. Şimdi Trabzonlu vatandaşlarımız ‘Eskişehir çok güzel bir gidip görelim’ diyor. İş tersine döndü. Gençlerimiz artık bu şehirden kaçmak istiyor buna dur demeliyiz. Sokağımızı, mahallemizi cazip hale getireceğiz ki, şehrimiz sevilsin. Turist farklı mimari, kültür görmek ister. Turist farklı lezzet tatmak ister. Siz bunları yok edersiniz neden gelsin?” dedi. 

5 YIL YETKİ İSTİYORUM

Akyüz, “Ben memleketime hizmet için bu işe kalkıştım. Trabzon için, beş yıl yetki istiyorum. Kentimiz 2 dönemini kaybetti buna dur demeliyiz. Bilim ve aklı kullanacağız. Ortak akılla Trabzon’u tarihine yakışır mahalleleriyle, caddelileriyle, sokaklarıyla yeniden parlayan bir yıldız yapacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.