Aydın,Partili cumhurbaşkanlığı sistemi devleti çalışamaz hale getirmiştir

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın,Partili cumhurbaşkanlığı sistemi devleti çalışamaz hale getirmiştir

29 Eylül 2019 Pazar 13:05
Aydın,Partili cumhurbaşkanlığı sistemi devleti çalışamaz hale getirmiştir

Saadet Partisi Trabzon il başkanlığı Eylül ayı divan toplantısını Saadet Partisi il binasında, Adnan Demirtürk Konferans salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.Toplantıya genel başkan yardımcısı Fatih Aydın, GİK üyesi Dursun Ali Düzenli, il başkanı Cevat Kurt, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri iştirak etti.

Teşkilat gündeminden sonra söz alan genel başkan yardımcısı Fatih Aydın, Türkiye’nin içinde bulunduğu meselelerin ne olduğunu ve bunlarla ilgili çözüm yollarını bilenin Saadet Partisi olduğunu söyledi. Aydın sözlerine şöyle devam etti:“Geçtiğimiz günlerde genel başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu, siyasi parti liderleri ile görüşmeler yaptı. Bu görüşmeleri gerçekleştirirken ki amacımız Türkiye’nin içinde bulunduğu gergin ortamın sona ermesi idi. Bu vesile ile öncelikle iktidar partisinin genel başkanı ve ülkenin Cumhurbaşkanı ile görüşerek, sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.

Türkiye’nin güneyinde terör tehdidinin varlığını hatırlatarak, bu tehlikenin çözümünün tehdidin sorumlusu olan ABD ile birlikte hareket etmek olamayacağını hatırlattı.Şimdi siz terör örgütlerine silah veren bir ABD ile yine o terörü ortadan nasıl kaldıracaksınız? Bu bölgedeki sorunlar yine bu bölge ülkeleri ile bir araya gelerek ancak çözüme kavuşturulabilir.” Dedi.

Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin devleti çalışamaz hale getirdiğini söyleyen genel başkan yardımcısı Fatih Aydın, yeni hükümet modelindeki açmazları hatırlatarak sözlerini sürdürdü.

“ Partili cumhurbaşkanı hem devletin hem de AKP’nin başında olunca haliyle Vali ve kaymakamlarda iktidar partisinin il ve ilçe başkanları gibi hareket etmek durumunda kalıyorlar. Bu durum devletin işleyişini olumsuz yönde etkiliyor. Partizanca bir yaklaşımın ortaya çıkması ile liyakat ilkesi çiğneniyor, yandaşlara devlet imkânları adeta peşkeş çekiliyor.

Başkanlık sisteminin tamamına karşı olmamakla birlikte yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığının tam bir şekilde gerçekleşmesi için bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini özellikle belirtmek gerekir.” dedi.

Dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı ile mücadelede yenik düştüğünü hatırlatan Aydın, her geçen gün artan fiyatlarla zaruri yaşam için gerekli ihtiyaçların dahi karşılanamaz bir duruma geldiğini hatırlattı.

İşsizliğin Türkiye’nin en önemli problemleri arasında yer almaya devam ettiğini söyleyen genel başkan yardımcısı Fatih Aydın, her üç üniversite mezunundan en az birinin işsiz olduğunu hatırlattı.

Bütün bu gelişmelerin Türkiye’nin yönetilemediğinin bir göstergesi olduğu söyleyen Aydın, çözümün ancak Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi olduğunu söyledi.

Çözüm ortaya koyarken, devletin birçok kademesinde görev yapmış ve bir devlet adamı hüviyeti kazanmış genel Başkan Temel Karamollaoğlu ve çalışma arkadaşlarının bunu başaracağına inancının tam olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 29.09.2019 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.