Aydın:Yomra Texas olmuş!

Yomra’da aday tanıtım toplantısına katılanİYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Yomra’yı üç tane omzu düşük her tarafı teslim almış” dedi.

09 Aralık 2018 Pazar 11:51
Aydın:Yomra Texas olmuş!

İYİ Parti, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının ardından Yomra Belediye Başkan adayını da tanıttı. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da katıldığı tanıtım toplantısında Yomra Belediye Başkan Adayı ilçenin sevilen simalarından Mustafa Bıyık olarak açıklandı. Yüzlerce kişinin hınca hınç doldurduğu salonda alkışlar arasında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MİLLİ BİR HAREKETİZ

Aydın, “İYİ Parti bu milletin iradesini temsil eden, hiç bir güce bağlı kalmadan ortaya çıkmış bir milli harekettir. İYİ Parti, cesur yürekli insanların toplandığı bir siyasal harekettir. Cenab-ı Allah bize nasip edecek bu milletin önünü hep birlikte açacağız” dedi. Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Aydın, “Mahalli seçim yaşamayan bir parti tam bir parti değildir. Belediye başkanı, Meclis üyesi olan bir parti tam partidir” dedi.  İYİ Parti'nin ilk kez yerel seçime gireceğini ifade eden Aydın, İYİ Parti’nin Belediye başkanı ve Meclis üyeleri eksiğini tamamlayacağı bir seçime girdiğini belirtti.

YOMRA TEKSAS GİBİ OLMUŞ

Koray Aydın Trabzon’un Yomra ilçesinin Teksas gibi olduğu belirterek, “Yomra’da bu kurulu düzene başkaldırıyı temsil eden siyasal hareket bu salonda başlamıştır. Yomra mahalli idarenin en fazla değişmesi gereken yer. Neden mi? Teksas gibi olmuş burası. Çeteler ortada dolaşıyor, üç tane omzu düşük her tarafı teslim almış, Belediye talan merkezine dönmüş. Herkes pusuya yatmış 'ne olacak bu Yomra’nın hali?’ diye düşünüyor. İYİ Partililer de karşılarına dikilecek en ciddi adayı çıkarıyor” dedi.,

ERDOĞAN SADECE İSTANBUL’A MI İHANET ETTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki çarpık kentleşme ilgili 'İstanbul'a ihanet ettik' sözlerini hatırlatan Koray Aydın, “Sadece İstanbul’a mı ihanetti. Trabzon'un dünya çapında tanınan Uzun gölünün adı, bugün neredeyse 'uzun bir havuza' dönüştü. Bu kabul edilebilir durum değildir. Trabzon'un da kaderinin değişmesi gerekmektedir. İYİ Parti Trabzon'da alternatif olabilecek. İYİ Parti Trabzon'da değerli Öğretim Üyesi ürettiği projelerle bütün Trabzon'un tanıdığı Prof. Dr. Atakan Aksoy'u aday göstermiştir. Atakan Aksoy da büyükşehir de alternatif adaydır. İYİ Parti kurduğu kadrolarla bütün sorunları çözebilecek bir iradeye sahiptir. Bu arkadaşlarımız buradaysa Trabzon'un bir evladı olan Koray Aydın'da Ankara'dır. Trabzon'da alternatif bir merkezi inşaa etme çabasındayız" dedi.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK

31 Mart seçimlerindeki ittifak görüşmelerine değinen Aydın, "Bir iş birliği çalışmamız var. Cenab-ı Allah nasip ederse Büyükşehirlerdeki yağma düzenini yerle bir edeceğiz. İş birliği talana karşı hakkın sesini kullanarak, bu talan düzenini yok etmeye dönük işbirliğidir. Şu il senin bu il benim diyerek yapılan bir çalışma değildir. Bu çalışma en çok ihtiyacımız olan Demokrasi için birşeyler yapmak adına bunların üredikleri, güç kazanıp bu gücü milletin aleyhine kullandıkları bu merkezdeki güçlerin kırılmasına yöneliktir." dedi.

YERİM SİZİN BEKANIZI

AK Parti ve MHP'nin "yerelde ittifak yapmacağız" deyip daha sonra anketleri görünce bir araya geldiklerini belirten Aydın, "Kuzu kuzu yanyana geldiler, başka çareleri kalmadı. Onların ki menfaat ilişkisine dönüştü."dedi. AK Parti ve MHP'nin tekrar bir araya gelmelerinde dillendirilen 'beka' çıkışlarını tiye alan Aydın 'yerim sizin bekanızı’ dedi. Aydın'ın bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

AKSOY: BAŞARISIZLIK ORTADA

Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Trabzon’un sorunları ortadadır. Çözümleri de bizdedir. Güney Çevre Yolu’nu kendi kendini finanse eden bir proje dedik ama başarısızlık ortadadır. Trafik sorunu, çevre sorunları, daha pek çok sorun ortadadır. Dersimize iyi çalıştık. Sahada da stajımızı yaptık. Trabzon’a profesyonel bir şekilde çalışıp, gerçek manada Büyükşehir olduğunu hissettirmek istiyoruz. Uzman ekibimizle bu yükün altından kalkacağız” dedi.

ÖRS: YOMRA KARARINI VERMİŞ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Bu salonu görünce 31 Mart sabahı Yomra İYİ Parti’nin güneşi ile aydınlanacak dedim. Yormalılar karar vermişler, Trabzon’un Büyükşehir’ini kayyuma teslim etmeyecekler.  Bizim Büyükşehir adayımız Profesör doktor. Bizim adayımız asfalt, yol, tünel, baraj ve belediye profesörü. Daha 1 yaşını yeni tamamlayan bir siyasi akımız. Ne günlerden bugünlere geldiğimizi biliyorsunuz. Ama bizi durduramadılar. Çünkü biz gücümüzü milletten alan bir partiyiz. 31 Mart Trabzon’a da İyi gelecek” diye konuştu.

BIYIK: ŞEFFAF OLACAĞIZ

Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık ise şöyle konuştu: Yomra eksiklik ve plansızlıklarla yola devam etmeye çalışıyor. Kentler yönetilirken 50 yıllık planlar yapılması gerekirken günübirlik hizmet belediyeciliği ile günler geçirildi. Yomra bizim hassas noktamız. Geçmişimiz var, anılarımız, geleceğimiz var bu ilçede. Temelinde insan olmayan bir çalışma başarı getirmez. Yomra’yı geleceğe hazırlamaya adayız. Temel ilkelerimiz, şeffaf, adil, insan odaklı, herkese eşit olacağız diyerek çıktık yola.

DERSİME HEP İYİ ÇALIŞTIM

Tüm Trabzon’da Yomra konuşulacak ancak bugünkü konularla değil. İnsanların rahat yaşadığı bir marka ilçe olacak. Yomra’yı yaşayacağız. Yomra’yla yaşayacağız. İlk önce birlik ve beraberliği sağlayacağız. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Ben çocukluğumdan beri derslerime hep iyi çalıştım. Şimdi de iyi çalıştım. Yomra’da gitmediğim mahalle, sokak yoktur. Birçok aday adayını şimdi buradan bırakın Çınarlı’ya, İkisu’ya, Maden’e gitmeyi bırakın yol ayrımını bulamazlar.

BEN DE BİR ADAMIM İŞTE

Yerelde aday önemli, adam önemli diyenler ben de bir adamım işte. Ta karşınızdayım. Projelerimiz hazır. Önce Yomralılara söz verilip yapılmayan projeleri, altyapısı tamamlanmayan Kaşüstü’ndeki eksiklikleri, dünya kadar para verip ev alıp Kaşüstü halkının çizmeyle eve gidişini anlatacağız. Olmayan kültür merkezlerini, bir türlü temeli atılamayan Yomra Meydanı’nı, balığın dahi yaşayamayacağı kadar az suyu olan derede yüzdürülecek Venedik kayıklarını anlatacağız. Yürünemez olan Sancak Mahallesi yollarını, 5 santimetre boyunca dökülüp sonra süpürülüp fındıklıklara dökülen tonlarca asfaltı anlatacağız. 20 yıldır bitirilemeyen Yomra-Özdil-Oymalı Yolu’nu kapı kapı dolaşıp anlatacağız.

ÖNCE İNSAN OLMALI, İNSAN

Ben Yomra’ya ve insanına güveniyorum. İyi bir belediyecilik, kadroyla, plan ve projeyle olur. Ama en önemlisi, katılımla, birlikle, yürekle olur. Önemli olan huzur içinde insanca yaşamak. Yomra’da söz de karar da halkın olacak. Halka danışmadan hiçbir iş yapmayacağız. Bazı aday adayı arkadaşlarımız diyor ki, belediyeci mühendis olmalı, mimar olmalı, şehir plancısı olmalı. Ben de diyorum ki, belediyeci önce insan olmalı, insan. Biz bunların hepsini layıkıyla yapacak güçteyiz. Sizden istediğimiz bu anlayışa sahip çıkmak. Gerisinin İYİ olacağını hep birlikte göreceğiz. Yomra İYİ’yi seçecektir.         

MUSTAFA BIYIK KİMDİR?

Mustafa Bıyık, 1981 yılında Yomra’nın şimdi mahalle olan Demirciler köyünde dünyaya geldi. Yomra Demirciler İlkokulu ve Yomra Oymalı Ortaokulu’nun bitiren Bıyık, Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesi’nden mezun oldu.

İş hayatına lise yıllarında atılan Mustafa Bıyık, eğitim hayatıyla iş hayatını birlikte yürüttü, tabiri caizse hem çalıştı, hem okudu. Doğu Karadeniz bölgesindeki 5 ayrı ilde faaliyet gösteren özel bir şirkette çalışmaya başlayan Bıyık, Satış Görevlisi girdiği şirkette yaptığı her görevde başarı göstererek, muntazam olarak terfi etti. Mustafa Bıyık sırasıyla Satış Görevlisi, Şube Şefliği, Mağaza Müdür Yardımcılığı, Mağaza Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Çalıştığı şirkette 2015 yılından beri Genel Müdür Yardımcısı olarak üst düzeyde yöneticilik görevinde bulunan Mustafa Bıyık, çok sevdiği ilçesi Yomra’ya Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için şirketteki görevinden kendi isteği ile ayrıldı.

Milliyetçi, mukaddesatçı ve demokrat kimliğiyle öne çıkan Mustafa Bıyık,  görüşlerine uygun olan ve siyasette gençlerin önünü açan İYİ Parti’den Yomra Belediye Başkan adayı oldu. Çalıştığı şirkette görev yaptığı süre içinde çok sayıda gencin çalışmasına, hatta hem çalışıp hem okumasına destek olan ve birçok gencin işe girmesine vesile olan Mustafa Bıyık; istihdama, üretime ve sosyal yardımlara ilişkin projelere özel önem vermektedir. Orta derecede İngilizce bilmekte olan Mustafa BIYIK evlidir.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 09.12.2018 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.