Başkan Adayı Akyüz:Kemeraltı şehrin aynasıdır

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar M. Salih Akyüz, Kemeraltı şehrin aynasıdır dedi.

08 Şubat 2019 Cuma 11:27
Başkan Adayı Akyüz:Kemeraltı şehrin aynasıdır

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar M. Salih Akyüz, seçim çalışmalarını Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı'nda ve Semerciler Caddesi'nde sürdürdü.  Esnaf ziyaretine CHP Ortahisar eski ilçe başkanı Murat Özçilingir'in de katıldı.Trabzon'un el sanatlarının pazarlandığı, bakırcılık sanatının icra edildiği, tarihi alışveriş merkezi misyonunu sürdüren Kemeraltı Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Semerciler Caddesi'nde esnafın sorunlarını dinleyen Başkan adayı Mimar M. Salih Akyüz, burada incelemelerde de bulundu.Ortahisar'ın mevcut belediyesinin "Kemeraltı Sağlıklaştırma Projesi" kapsamındaki düzenlemelerden dolayı yaşayan mağduriyet yaşayan Kemeraltı esnafı, Başkan adayı Akyüz'e dert yandı.
Kemeraltı esnafı, " Kullanılan taşlar birbiri ile uyumlu değil. Otomatik kepenkler arızalı, yağmur yağdığında yağmur suları yapılan tentelerden oluk oluk dükkan girişlerine akıyor" diyerek isyan etti.

Trabzon'daki yanlış uygulamaların bir örneğinin de burada yaşandığına dikkat çeken Başkan adayı Akyüz, "Burası tarihi-ticari İpekyolu'nun başlangıç noktası. Semerciler Çarşısı adını o zaman ticaret için kullanılan develerin sırtındaki semerden almıştır. Burası bir anlamda Trabzon'un aynası olması gerekir. Yapılan yanlış düzenlemelerle esnafımız mağdur edilmiş. Trabzon turizminde büyük önem taşıyan bu caddelerimizi tekrar elden geçireceğiz, sadece görüntüye önem vermeyeceğiz, caddelerimizi aydınlatmaları, kaldırım taşları ve örtüleri ile yeniden elden geçireceğiz" dedi.  
Tarihi İpekyolu'nun geçtiği bu caddenin turizm açısından da büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan adayı Akyüz, " Şehrimizin ticari nabzının attığı bu alanlara yerli ve yabancı turist kafilelerinin rahatlıkla ulaşabilmesi için sahilden girişte konforlu bir otopark hizmeti vermeliyiz. Cazibeyi arttırmak için çeşitlik etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 08.02.2019 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.