Birlik mesajı ve mağduriyete tepki

CHP Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan, gece gündüz sürdürdüğü seçim çalışmalarına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Atakan Aksoy beraberinde devam etti.

14 Mart 2019 Perşembe 13:30
Birlik mesajı ve mağduriyete tepki

CHP Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan, gece gündüz sürdürdüğü seçim çalışmalarına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Atakan Aksoy beraberinde devam etti. Esiroğlu Mahallesi ve Maçka Merkezde esnaf ziyaretlerinde bulunarak birlik beraberlik mesajı verilirken pazar yeri ile ilgili sorunu gündeme getirdi. 

CHP Maçka Belediye Başkan adayı Musa Turan, “Seçim sürecine az bir süre kaldığı bugünler de çalışmalarımıza her zamankinden daha fazla yoğunluk verdik. Çarşamba günü Maçka’mızın pazarı olması nedeniyle Milletvekilimiz Ahmet Kaya, Büyükşehir adayımız Atakan Aksoy  ile çalışmamızı sürdürdük. Halkımızın sorunlarını dinledik, bizlerin hedeflerini açıkladık” dedi. 

PAZAR YERİNE TEPKİ 

Esnafların mağdur edildiğini dile getiren Musa Turan, “Ekonomik krizlerin yaşandığı bugünlerde zaten zor durumda olan esnafımıza yönetenler olarak destek olmak gerekirken köstek oluyorlar. Haftada bir iyi bir kazanç sağlayarak haftalık giderlerini karşılamaya çalışan esnafımıza bir darbe de pazar yeri değiştirilerek vurulmuştur. Cevizlik caddesinde kurulan pazar yerini, üsteğmen Cengiz Duman caddesine (Maçka merkez mezarlığı istikameti) taşıyarak hem pazarcıyı hem esnafı hem de halkımıza zor durumlar yaşatılıyor. Yeni pazar yeri merkezden uzak olduğu için eski yerinde bulunan esnafımızın kazancına balta vurulmuştur. Üstelik halkımız güvenli olmayan bir ortama itilmiştir. Araçlar Pazar yerinden geçmeye çalıştığı için can güvenliği tehlikededir. Yapılan yanlış herkesi mağdur etmiştir. Bu yanlıştan acilen dönüşmesi gerekir” diye konuştu.

ESNAF DA TEPKİLİ 

İsmini vermek istemeyen bir esnafta, “Uzun yıllardır Maçka’da esnafım. Böyle bir rezalet görmedim. Zaten ülke olarak sıkıntılıyız bir de yönetenler bizleri mağdur ediyor. Maçkalılar her çarşamba merkeze gelir. Pazarından alış veriş yaparken bizlerdende alacağını alır dönerdi. Ömer Yıldız döneminde belirlenen Pazar yeri bizlerinde kazanç sağlamasını şaplayacak bir noktadayken bu değişiklik ne diye? Yeni yerdeki mezarlıktan ölüler kalkıp alış veriş yapacak herhalde, ayıptır, yazıktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.