Bütün imkanlarımız ile milletimizin yanındayız.

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren ve TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili bilgi verdi.

28 Mart 2020 Cumartesi 14:41
Bütün imkanlarımız ile milletimizin yanındayız.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1500 TL

En düşük emekli maaşının 1500 TL’ye çıkardıklarını Nisan ayından itibaren emeklilerin maaşlarını belirlenen rakam üzerinden alacağını kaydeden Milletvekili Cora, kredi borcu nedeniyle takibe düşenlerin de, borçlarını yeniden yapılandırabileceğini ve yapılandırma yapanların siciline işlenmeyeceğini ve bankaların kara listelerinden çıkarılacaklarını dile getirdi.

7 MİLYARLIK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

İşverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdama katkı sağlamak amacıyla 2020 yılında da ayrım yapılmaksızın asgari ücret desteğinin devam edeceğini vurgulayan Milletvekili Cora, “Bu kapsamda işçilere işverenlere 7 milyar lira asgari ücret desteği verilecek. Bu çerçevede işverenlere, bu yıl sektör ayırımı yapılmaksızın ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 2.50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği sağlanacak” dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI KOLAYLAŞTIRILDI

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanılan sürecin Ülke olarak yaşadığımız etkilerini bertaraf ederek çalışan vatandaşları mağdur etmemek için kısa çalışma ödeneği şartlarını kolaylaştırdıklarını da ifade eden Milletvekili Cora, “Kısa çalışmanın başladığı tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olup, son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olma şartını esnettik. 600 günü 450 güne, 120 günü de 60 güne indirdik. Buna bağlı olarak işverenler için mevcut istihdamı koruma şartını da getirdik” ifadelerini kullandı.

ÖDENMEYEN KİRA BEDELİ FESİH VE TAHLİYE SEBEBİ OLMAYACAK

Ekonomik hayatın devamlılığını sağlamak amacıyla bir dizi önlemler aldıklarını da ifade eden Milletvekili Cora, 1/3/2020 tarihinden 30/6/2020 tarihine kadar işleyecek işyeri kira bedelinin ödenmemesinin kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacağını bir hükme bağladıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 28.03.2020 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.